Lidl připravil speciální slevy pro seniory. Zdroj: Lidl

Vezmu babičku na nákup! Lidé se chystají vyzrát na slevu Lidlu pro seniory

Speciální slevy jen pro seniory spouští od pondělního rána supermarkety Lidl po celé České republice. Na slevu chtějí vyzrát i mladší lidé!

Nalákat důchodce do svých obchodů se rozhodl řetězec s potravinami Lidl po celé České republice. Od pondělí totiž ve všech supermarketech Lidl platí speciální sleva pro seniory. Lidl slibuje, že všem seniorům, kterým v den nákupu bude nejméně 65 let, dá plošnou slevu 10 procent na čerstvé pečivo, vejce a ovoce i zeleninu.

Jenže řadě lidí se to nelíbí. Proč zrovna jen senioři? A co lidé v sociální nouzi, co matky samoživitelky nebo zkrátka i všichni, kteří musí kvůli drahým energiím a nájmům šetřit, kde se dá? Nejen na sociálních sítích už i ostatní kategorie vymýšlí, jak na slevu pro seniory vyzrát a získat ji také.

Jednoduše vezmeme naši babičku na nákup a se slevou v jednom nákupu nakoupíme pro ní i pro sebe. Některé věci zkrátka vezmeme dvakrát a sleva bude platit na vše, babička jen u pokladny ukáže občanku,“ říká 32letá Helena z Ostravy.

A to není proti pravidlům, Lidl pouze říká, že odběr zboží je pouze v obvyklém množství. Ovšem jestli vezmete jeden chléb, nebo dva, nebo místo půl kila paprik, rovnou kilo, tak se nic neděje, to zřejmě ještě neobvyklé množství není. Stačí se tak domluvit s vlastní babičkou nebo dědečkem a vyrazit na nákupy.

Slevu lze takto využít i opakovaně, a to do 15. října. Jak na to? Aktivně si řekněte o slevu na pokladně, předložte doklad s fotografií a datem narození a dokončete nákup se slevou. Lidl také slibuje, že slevu je možné kombinovat s jinými akcemi a využít ji opakovaně. Odběr zboží je však možný jen v obvyklém množství.

„Našim zákazníkům se snažíme nabízet nízké ceny každý den, touto akcí jsme chtěli vyjít vstříc seniorům. I proto jsme do nabídky zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často. Zároveň jde o produkty, u nichž vlivem inflace za poslední dobu nejvíce vzrostla cena a mohly se tak stát pro řadu lidí nedostupnými,“ sdělil mluvčí Lidlu Vít Pravda.