Výroba ve Škoda Auto. Ilustrační foto: Škoda

Rekordní bonus přes 100 tisíc korun ve Škoda Auto! Zaměstnancům také vzroste mzda

Zaměstnanci Škoda Auto dostanou rekordní bonus 100 tisíc korun. Celkově letos na bonus obdrží kolem 170 tisíc korun. Navíc se jim zvýší mzdy o 5 procent.

Ve Škoda Auto bylo uzavřeno kolektivní vyjednávání mezi vedením společnosti Škoda Auto a Odbory KOVO.

„Jsme velmi potěšeni, že Škoda Auto a Odbory KOVO vnímají jako společnou prioritu motivované a spokojené zaměstnance. Je nám ctí oznámit následující pozitivní změny,“ informoval předseda představenstva Škoda Auto Klaus Zellmer.

Mzdové tarify včetně tarifních mezistupňů se s platností od 1. 4. 2024 navýší o 5 procent.

Variabilní bonus za výsledky roku 2023, dosáhl výše 96 000 korun. Dále vyjednaly Odbory KOVO jednorázovou platbu ve výši 4 000 Kč, celkem tedy půjde o částku 100 000 korun hrubého, která bude zaměstnancům vyplacena ve výplatě za duben v květnovém výplatním termínu.

Za rok na bonusech kolem 170 tisíc korun!

Kromě tohoto bonusu ještě zaměstnanci dostávají fixní bonus, něco jako 13. plat vyplácený na dvě poloviny v létě a před Vánoci.

„V průběhu roku 2024 tak obdrží zaměstnanec s plným nárokem v součtu zaručeného bonusu, variabilního bonusu a vyjednané jednorázové platby v průměru přibližně 170 000 korun nad rámec své mzdy,“ sdělil předseda Odborů KOVO Jaroslav Povšík.

Příplatek za práci v noci je od 1. 4. 2024 navýšen o 10 korun na hodinu, což znamená navýšení na 50 korun za hodinu.

Benefity a sociální politika

Zaměstnanci také mohou dál čerpat z rozsáhlého systému benefitů. Přípis bodů do Cafeterie pro zaměstnance ve výši 5 000 bodů bude v prosinci 2024. Od 1. 4. 2024 bude také navýšen příspěvek zaměstnavatele na doplňkové penzijní spoření o 100 Kč měsíčně, tedy na 1 700 Kč měsíčně.

„Těší nás, že výsledky kolektivního vyjednávání potvrzují, že respekt a zodpovědnost vůči zaměstnancům jsou společnými klíčovými hodnotami pro Škoda Auto i pro Odbory KOVO. Stejně tak nám záleží na budoucnosti firmy, její konkurenceschopnosti a zajištění zaměstnanosti,“ sdělil Povšík.

„Jsme přesvědčeni, že tato dohoda přinese prospěch pro všechny zaměstnance a že společně budeme moci pokračovat v úspěšném růstu naší firmy,“ konstatoval šéf firmy Klaus Zellmer.