20240511 231056

VIDEO: Metro kolabovalo! Fanoušci mistrovství světa v hokeji kritizují organizaci MHD

Dlouhé fronty, přecpaný vestibul a nervózní tisíce lidí. Fanoušci mistrovství světa v hokeji v Praze kritizují organizaci provozu metra po konci zápasů v O2 areně.

Vestibul stanice metra naplněný lidmi k prasknutí. Dlouhé fronty a také rostoucí emoce čekajících lidí. Tak to vypadá po zápasech hlavně českého hokejového týmu na mistrovství světa, které se hraje v pražské O2 areně.

Přímo u areny je stanice metra trasy B známá jako Českomoravská. Ta zrovna patří k menším stanicím a když se do ní nahrnou tisíce fanoušků, je to problém.

Metro stanicí jen projíždí

Vždyť například na sobotní zápas Česko – Norsko přišlo přes 17 tisíc hlavně českých fanoušků. Ti se po vítězství 6:3 nad Norskem radostně nahrnuli do metra. Tam však jejich radost skončila.

Kdo se po čtvrt hodinovém stání probojoval na nástupiště, čekalo na něj nepříjemné překvapení. Nejméně tři soupravy totiž stanicí Českomoravská ve směru na Černý most projely, aniž by do nich mohli lidé nastoupit.

“Vlak zde končí, nenastupujte,” ozývalo se z amplionu ke zlosti tisíců fanoušků, kteří mezi tím zahltili celou stanici i vestibul, dlouhé fronty se táhly ven až k O2 areně.

FOTO, VIDEO: Jak to vypadá v metru po skončení hokejových zápasů

Lidé nechápou, proč několik souprav jen projíždělo a nenabíralo cestující. Cestující mohli ve stanici Českomoravská pouze vystoupit z vlaku, ale nikdo nesměl nastoupit. Tisíce fanoušků nahrnutých do stanice to rozčilovalo jak v pátek po zápase s Finskem, tak i v sobotu po zápase s Norkem.

“Včera tady došla lidem trpělivost, i přes zákaz nalezli do metra a začali v něm skákat za pokřiku Kdo neskáče, není Čech,” popsal jeden z fanoušků, který jel z obou mistrovských zápasů českého týmu od O2 areny domů na Rajskou zahradu.

Metro po mistrovství světa nezvládá

Nutno ale dodat, že se Dopravní podnik Hlavního města Prahy snažil zkrátit intervaly na minimum. Kdo se nakonec do soupravy dostal, toho čekala jízda v neobvyklé tlačenici.

Horké chvilky čekají na fanoušky v podzemní dráze i personál metra ještě dobré dva týdny, než mistrovství světa v hokeji skončí. Velká část zápasů je totiž vyprodaná a to znamená vždy více než 15 lidí do O2 areny, a to i několikrát denně.