Nové autobusy RegioJet nabídnou nové uspořádání sedaček. V jedné řadě bude po jednom sedadle pro maximální pohodlí. Foto: ČRzprávy.cz

FOTO: RegioJet představil nové autobusy, mají samostatné sedačky

Český autobusový dopravce RegioJet představil dvacet zbrusu nových dvoupodlažních autobusů německého výrobce Setra. Cestujícím nabídnou nebývalý komfort.

Moderní autobusy s označením Fun&Relax* bude RegioJet nasazovat na mezinárodní linky do oblíbených destinací zejména do Berlína, Mnichova a Vídně, ale také do Anglie, Francie, Nizozemí, Švýcarska, Maďarska nebo Itálie.

S unikátním vnitřním uspořádáním 2+1, tedy dvě křesla vedle sebe a jedno samostatné křeslo přes uličku, mění RegioJet doposud zažitou představu o pohodlném cestování. Nové 2+1 řešení má obrovský potenciál zpopularizovat veřejnou dopravu zejména pro ty cestující, pro které autobus nebyl kvalitativní alternativou k vlaku nebo automobilu,“ uvedla firma při představení autobusů.

„Jak ukazují data společnosti RegioJet, polovina pasažérů cestuje sama a přivítala by více soukromí,“ dodává firma.

Vnitřní uspořádání nových autobusů navrhl přímo Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet. Má přinést zcela nový zážitek z cestování. Díky úpravám v počtu sedadel vznikl prostornější interiér, který poskytuje více místa a komfortu pro cestující.

„Máme tu čest uvést do provozu autobusy, které zcela mění způsob, jakým v Evropě cestujeme. Naším cílem je nabídnout nejvyšší standard komfortu, který je dosud spojen pouze s první třídou ve vlacích a letadlech. Jsme přesvědčení, že tato inovace otevře novou kapitolu v autobusové dopravě,“ uvedl Jančura.

Interiér autobusů nabízí sezení pro 58 cestujících, běžně je to až 80 sedadel. Cestující si zdarma pochutnají na prémiové kávě z profesionálního kávovaru, které Češi znají z českých prémiových čerpacich stanic. V nabídce bude Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, v létě pak ledová verze těchto káv, dále čaje a děti jistě ocení již dnes vyhledávanou čokoládu.

K dispozici bude chlazená i nechlazená voda. To vše zdarma a bez omezení. Nabídku občerstveni doplňuje samoobslužný automat na sladké i slané pochutiny a také chlazené nápoje včetně Coca Coly, Fanty a alko i nealko piva, vše za velmi příznivé ceny.

Výbava autobusů a palubní servis budou dále zahrnovat:

Každé křeslo je vybaveno vysouvacím nastavitelným podhlavníkem a ergonomicky tvarovaným stolkem.

V křeslech je zabudovaný multimediální systém, který umožňuje sledování filmů, hraní her, poslech hudby a přístup k online tisku.

Rychlé Wi-fi připojení je pro cestující po celou dobu cesty dostupné zdarma. Samozřejmostí je toaleta, klimatizace a zásuvka 230 V pro všechna křesla. U každé zásuvky se nachází porty USB a USB-C.