Žena si vyplula na dětském nafukovacím člunu s lahví piva. Foto: ZZS

Opilá žena si vyjela na přehradu na dětském člunu a začala se topit

Opilá žena si v sobotu o horkém odpoledni vyrazila na nafukovacím člunu na přehradu Pastviny. Spadla přitom do vody a začala se topit, vylovit jí museli záchranáři.

Nafukovací člun a plná 1,5litrová láhev piva. To v horském a slunečném sobotním odpoledni rozhodně nebyla dobrá kombinace. Přesně takovou ale zvolila dospělá žena dnes na přehradě Pastviny.

„Byla nám nahlášena tonoucí se osoba na přehradní nádrži Pastviny. Na místo byla vyslána Vodní záchranná služba ČČK Pastviny a naše profesionální jednotka z HS Žamberk,“ potvrdil Jakub Stryka, zastupující tiskový mluvčí zdravotnické záchranky Pardubického kraje.

„Dospělá žena si k sobě do dětského nafukovacího člunu jako povinnou výbavu vzala láhev s pivem a vydala se na vodní plochu na projížďku. Takto posilněná alkoholem z člunu vypadla a začala se topit,“ potvrdil mluvčí Stryka.

Bezvládně ležela na vodní hladině

Díky duchapřítomným lidem, kteří projížděli kolem na šlapadle, se již téměř bezvládnou ženu podařilo vytáhnout. V tomto okamžiku již byli u ženy také záchranáři z Českého červeného kříže Pastviny, kteří ženu stabilizovali, pohlídali životní funkce a za asistence záchranářů předali lékařské posádce ZZS.

„Opakujeme to stále dokola, přeceňování vlastních sil, skoky na neprověřených místech a plavání pod vlivem alkoholu jsou velmi nebezpečné! Naši záchranáři budou spěchat na pomoc vždy co nejrychleji, ale než se k vám dostaneme, tak to přeci jenom chvilku trvá. Při tomto zásahu patří veliké díky všem, kdo se na záchraně podílel,“ dodal Stryka.