Záchranáři zasahují v zámeckém parku v Liberci Vratislavicích po úderu blesku. Foto: PČR

FOTO, VIDEO: V Liberci Vratislavicích udeřil blesk na dětském dnu, zasáhl a zranil 18 lidí!

V zámeckém parku v Liberci Vratislavicích dnes odpoledne uhodil blesk do země a zranil 18 lidí. Na místě zasahovalo velké množství záchranářů, řidiči by měli v okolí umožnit hladký průjezd.

Traumaplán druhého stupně byl vyhlášen v neděli kolem 16. hodiny v Liberci Vratislavicích. V tamním zámeckém parku totiž udeřil blesk, a to chvíli před vystoupením Karol a Kvído na dětském dnu, proto v tu chvíli na místě bylo velké množství lidí. Podle všeho se ukrývali před deštěm u stromu.

Úder blesku: Několik lidí museli oživovat

Výboj zasáhl nejméně 18 lidí. “7 lidí bylo těžce zraněných, z nichž některé jsme museli resuscitovat, dále bylo 5 středně těžce poraněných a 6 lehce poraněných pacientů včetně dětí,” upřesnil mluvčí liberecké záchranky.

15 z nich bylo k další péči převezeno do Krajské nemocnice Liberec, dva do nemocnice v Jablonci nad Nisou a jeden byl letecky transportován do nemocnice v Praze Motole.

“Lidé po zásahu mohou být popálení, mohou mít závažné srdeční arytmie a další následky, které způsobuje zásah elektrickým proudem,” uvedli záchranáři.

V parku zasahovali záchranáři, hasiči i policisté, kteří usměrňovali dopravu pro hladký průjezd sanitek. Policisté a záchranáři zámecký park v libereckých Vratislavicích opustili kolem 18. hodiny.

Zásah záchranářů a hasičů po úderu bleskem v Liberci Vratislavicích. Video: HZS

FOTO: Na Plzeňsku do auta udeřil blesk! BMW začalo hořet, posádka byla v šoku!