V Lazarské ulici v Praze zabila padající římsa muže. Foto: PČR

FOTO: V Lazarské ulici v Praze se zřítila římsa na tramvajovou zastávku, zabila muže!

Tragická událost komplikuje dopravu v Lazarské ulici v Praze 1. Na tamní tramvajovou zastávku se zřítil kus římsy z přilehlého domu. Odpadlý kus bohužel zabil muže, který stál na zastávce.

Záchranáři, hasiči i policisté nyní zasahují na Praze 1 v Lazarské ulici. Do odpoledne tam proto počítejte s možnými komplikacemi v dopravě. Došlo tam k tragické události. „Ze střechy spadl pravděpodobně kus římsy,“ uvedla policie.

Podle hasičů se římsa zřítila na tramvajovou zastávku, kde zasáhla jednoho muže. Ten bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Na místě probíhala resuscitace jednoho muže, která bohužel nebyla úspěšná,” uvedl policejní mluvčí.

Mluvčí pražské záchranky Jana Poštová uvedla, že na místo okamžitě vyjela rychlá zdravotnická posádka, lékař i inspektor. “Na místě jsme byli 4 minuty od přijetí výzvy. Muž ve věku okolo 50 let utrpěl velmi vážná poranění, záchranáři se několik dlouhých minut pokoušeli bojovat o jeho život. Bohužel zranění byla natolik vážná, že jim podlehl,” dodala Poštová.

Nejedou tramvaje ani výtah z metra

Ulice Lazarská je zcela uzavřena,“ dodal policejní mluvčí s tím, že omezení mohou trvat několik hodin. “Úsek Lazarská – Vodičkova je aktuálně bez obsluhy MHD. Tramvajová linka 39 je vedena odklonem. Uzavřen je také výtah ze stanice metra Národní Třída,” informovala Pražská integrovaná doprava.

Hasiči dodali, že následně ze zbytku římsy odstranili dalších zhruba 100 kilogramů uvolněného materiálu, který hrozil dalším pádem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *