Stát draží iPhone i zabavená auta.

VW Golf za 36 tisíc, nový iPhone 15 PRO MAX za 11 tisíc. Začala dražba zabaveného majetku!

Koupit levně zachovalé auto třeba Porsche 911 nebo VW Golf, anebo zcela nový iPhone 15 PRO MAX za třetinu ceny? I to je teď možné díky státní dražbě věcí zabavených Finanční správou. Dražby iPhonů začaly právě dnes a je jich dostatek.

Že se dají dražit auta a další věci zabavené Finanční správou za velmi zajímavé ceny, to není novinka. Nyní ale stát posílá do dražby spoustu výrobků Apple, včetně špičkových a zcela nových iPhone 15 PRO MAX nebo počítačů MacBook.

Nový iPhone i MacBook za třetinovou cenu

Nový mobil iPhone PRO MAX s pamětí o velikosti 256 GB aktuálně koupíte například na Alze po slevě za 31 990. Stát ho v dražbě nabídne za cenu od 11 167 korun. V nabídce jsou jak jednotlivé kusy, tak se draží balení po deseti mobilech za výhodnější cenu.

Dražby jsou spouštěny postupně, aby nedocházelo k přetížení sítě, i tak ale v úterý 9. července, kdy aukce začaly, docházelo k častým výpadkům. Zájem veřejnosti je tedy velký. V průběhu července a srpna bude spuštěno více než 100 online dražeb, v rámci kterých bude nabízena občanům zabavená elektronika v hodnotě přesahující 30 milionů korun.

Dražba zabaveného majetku začala postupně

MacBooky a iPhony budou od 9. července průběžně nabízeny přes Aplikaci elektronických dražeb (APED). Již přihlášení zájemci by měli sledovat e-mail, protože z důvodu značného zájmu budou termíny dražeb více rozloženy v čase. MacBooky i iPhone jsou zabavené při kontrolních akcích nezdaněných dovozů ze třetích zemí a jedná se o nové ještě zabalené přístroje.

„V prvních hodinách po ohlášení dražeb zabavených MacBooků a iPhonů za třetinové vyvolávací ceny jsme v naší IT aplikaci evidovali obrovský růst návštěvnosti. Aktuálně máme zhruba 10 tisíc přihlášek do jednotlivých dražeb. Z důvodu enormního zájmu jsme jednotlivé dražby více rozložili v čase, abychom minimalizovali riziko přetížení aplikace a jejích případných dočasných výpadků,“ říká ředitel Sekce výkonu daní Generálního finančního ředitelství Jiří Žežulka.

Online registraci do dražeb můžete provést na odkazu ZDE.

Vydražte si Porsche 911

Stát nicméně aktuálně nabízí kromě mobilů a počítačů také další věci, třeba zabavená auta. 31. července v 8 hodin ráno bude například zahájena dražba vozu Volkswagen Golf z roku 2009. Má sice „nalítáno“ už přes 200 tisíc kilometrů, ale dražit se začne na velmi zajímavé částce 36 tisíc korun. Odhadní cena celkem zachovalého vozu je přitom přes 108 tisíc korun.

Aktuálně se draží také jeden exkluzivní kousek. V nabídce je totiž Porsche 911, cabriolet, typ 964, vyrobený v roce 1991. Jeho dražební cena začínala na částce 486 667 korun. Zájem je ale obrovský, od pondělního rána přihodilo už 40 zájemců, kteří tak postupně cenu vyšroubovali na 850 tisíc korun. Zájemci mohou přihazovat do středečního večera.

Aktuálně se draží také dva automobily Škoda Yeti. Kompletní nabídku vozů, které nabízí Finanční správa, najdete tady.

Tragická nehoda na dálnici D1 u Průhonic: Muže srazilo auto, utíkal přitom od loupeže!