Při pádu letadla zemřeli Vladimír Havlík a Milan Sklenář.

Ve zříceném letadle zemřeli instruktor a starosta, jeho žena čeká miminko

Při úterním tragickém pádu letadla v Tlusticích na Berounsku zemřel provozovatel letecké školy a také starosta obce Zaječov. Jeho žena čeká miminko.

Úmrtí dvou členů posádky malého letadla, které se zřítilo včera na zahradu rodinného domu v Tlusticích na Berounsku, jak informovaly ČRzprávy, má dramatické dopady na jejich rodiny.

Při tragické nehodě zemřeli oba členové posádky. Jeden z mužů je provozovatel Letecké školy Hořovice Milan Sklenář. „Je to neštěstí, letadlo spadlo nedaleko cestovní kanceláře, kterou má tatínek zemřelého,“ sdělila ČRzprávám jedna z místních obyvatelek.

Druhým členem posádky byl podle středočeské hejtmanky Petry Peckové starosta obce Zaječov Vladimír Havlík. Je možné, že od instruktora dostával hodiny létání. „Bohužel doma na něho čekala manželka, která čeká miminko,“ dodala místní žena.

Podle hejtmanky Peckové byl pan starosta Vladimír Havlík opravdu srdcař. „Ačkoliv jsme neměli někdy stejný názor, on rozhodně vždy obhajoval řešení, o kterém byl přesvědčen, že je nejlepší pro Zaječov. Svou práci vykonával s láskou a nasazením a velká podpora veřejnosti mu byla odměnou,“ říká Pecková.

Havlík byl i dlouholetý člen Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje. „A právě před týdnem v úterý se byl společně se členy komise podívat v Ledčicích, obci, která vyhrála Vesnici roku Středočeského kraje,“ dodala Pecková.

Proč k neštěstí došlo, policie stále vyšetřuje. „Okolnostmi a příčinou pádu letadla s tragickými následky se zabývají berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Kriminalisté u zemřelých osob nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Havarované ultralehké letadlo převezli pracovníci z letecké inspekce ve spolupráci s hasiči. „Poté budou odborníci zkoumat trosky letadla a zjišťovat veškeré okolnosti, včetně toho, kdo byl v tu dobu pilotem,“ dodala Richterová.

FOTO: Tragický pád letadla v Tlusticích na Berounsku, dva mrtví!