Zřícený strop ve škole Horní Počernice. Foto: HZS

FOTO: Ve škole v Horních Počernicích se zřítil strop. Spadl přímo do školní třídy!

K nebezpečné situaci došlo ve čtvrtek ve škole v Horních Počernicích. Pražští hasiči tam zasahovali u zříceného stropu ze sádrokartonu. Ten spadl přímo ve školní třídě!

Hromady sádrokartonu, na stropě odhalená vzduchotechnika. Tak dopadla jedna ze tříd školy v Horních Počernicích. Bylo velké štěstí, že poměrně těžké desky nezasáhly žádné z dětí.

Všem se podařilo dostat ven z budovy. „Když slyšela paní učitelka praskání ze stropu, okamžitě vyhnala děti ze třídy. Pád stropu mohl způsobit fatální následky. Ze školy se nakonec evakuovaly všechny děti,“ uvedli pražští hasiči.

Jedna ze tříd zůstala zcela zasypaná sádrokartonovými deskami a na nich položenou izolací. V této místnosti ze zřítil prakticky celý podhled. „Všechny děti jsou mimo budovu, nikdo nebyl zraněn,“ dodali hasiči HZS Praha.

Záchranáři přesto nebyli bez práce. „V současné době máme v péči dospělou osobou a tři děti s akutní reakcí na stres a nevolnostmi. Všichni pacienti jsou mimo ohrožení života,“ dodala mluvčí pražské záchranné služby.

FOTO: Tragická nehoda u Libějovic. 67letý řidič Fabie nepřežil srážku s kamionem

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *