Policie na D1 zadržela dezinformátora Pavla Zítka. Zdroj: síť X

Policie zadržela Pavla Zítka, na dálnici ho vytáhla z auta a spoutala

/VIDEO/ Přímo na dálnici zatkla policie dezinformátora Pavla Zítka. Policie rozbila okénko auta a Zítka vytáhla ven, povalila na zem a nasadila pouta.

Poměrně drsné zatčení se odehrálo dnes na dálnici D7 u Postoloprt. Policie tam zadržela známého dezinformátora Pavla Zítka. Nejprve ho policie zastavila na základě porušení rychlosti. Později ale zjistila, že je na něho vydán zatykač. Na místo si tak pro něho přijela i kriminálka.

Místo řešení přestupku tak nastalo zatýkání. Policie rozbila okénko auta a Zítka vytáhla ven, povalila na zem a nasadila pouta. Celé zadržení zachytila kamera.

Policie Zítka nejprve několikrát vyzvala, aby vystoupil z vozidla. Veřejnost přitom překvapilo, že Zítko, který je v exekuci jel luxusním vozem BMW černé barvy. Zítko se ale v autě zamkl a na policisty křičel, že aktivoval článek 23 a že je občanem Československa v odporu.

Když Zítko neposlechl, policisté vysklili okénko a vytáhli jej ven. Ústecká policejní mluvčí Ilona Gazdošová potvrdila, že Zítko byl zadržen na pokyn Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3.

VIDEO: Policie na D1 zadržela dezinformátora Pavla Zítka. Zdroj: Barbora Mercury / síť X (Pro přehrání povolte cookies)