Poslední rozloučení ze zemřelým hasičem Zdeňkem Hejdukem se uskuteční ve středu. Foto: FB

Hasiči se tento týden rozloučí s kolegou, který zemřel při výjezdu

Pohřeb mladého hasiče Zdeňka Hejduka, táty od rodiny, se uskuteční ve středu v Kolíně. Podle informací rodiny bude pohřeb s hasičskými poctami.

Tento týden se rodina, kamarádi a kolegové rozloučí s tragicky zesnulým podpraporčíkem Zdeňkem Hejdukem z centrální hasičské stanice Kolín. Mladý hasič a táta od rodiny zemřel v tomto týdnu při dopravní nehodě cisternové automobilové stříkačky na cestě k zásahu do obce Krakovany.

„Chtěl bych vám všem poděkovat za slova útěchy a povzbuzení, kdo napsal na mesenger nebo poslal SMS, tomu jsem poděkoval osobně, tady to ale nestíhám, je vás strašně moc, tak fakt díky,“ napsal na Facebooku zdrcený otec zemřelého hasiče Zdeněk Hejduk starší.

„Poslední rozloučení s naším synem, který zahynul v hasičském autě při výjezdu k zásahu, bude ve středu 26. července ve 13.00 hodin v kolínské obřadní síni, a to se všemi hasičskými poctami,“ dodal pan Hejduk.

Hasiči havarovali s plně naloženou cisternou v Ovčárecké ulici, když spěchali hasit hořící rodinný dům v Krakovanech. Vůz ale zřejmě dostal smyk. „Řidič s cisternou nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila převrácená na boku. Uvnitř zůstala zaklíněna celá posádka vozu,“ sdělila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Tři hasiči utrpěli zranění, jednoho z nich musel transportovat do vinohradské nemocnice vrtulník. 33letý Zdeněk Hejduk bohužel havárii nepřežil.