Pátrání v Klánovickém lese. Foto: PČR

Útočník z fakulty si střelbu zkoušel na muži a miminku v Klánovickém lese!

V noci přichází další zásadní zpráva k útoku na Filozofické fakultě! Policie pracuje s verzí, že 24letý David K. zavraždil také muže a miminko v Klánovickém lese.

Policie zřejmě včasným zásahem zabránila ještě daleko tragičtějšímu průběhu dnešního masakru na Filozofické fakultě v Praze. „V budově fakulty bylo objeveno větší množství zbraní a střeliva,“ informoval v noci ministr vnitra Vít Rakušan.

Policie podle něho pracuje s verzí, že útočník z fakulty má na svědomí také dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese, tedy podobně obtížně předvídatelný útok, jakým byla dnešní střelba na Filozofické fakultě v Praze, při němž útočník zastřelil 14 lidí a nakonec i sebe.

Tato verze se vzhledem k tomu, co policie objevila v místě bydliště útočníka, jeví jako velmi pravděpodobná. Další informace podá Policie zítra dopoledne,“ sdělil Rakušan.

Je tedy možné, že 24letý David K., který útok dlouho plánoval a psal o tom na sociální síti Telegram, si útok ze zbraně chtěl nejprve vyzkoušet na skutečných lidech. A tak v pátek odpoledne zajel do Klánovického lesa, kde si za oběť zřejmě náhodou vybral muže a jeho maličkou dceru v kočárku.

Dnes pak doma zastřelil tátu a odjel vraždit do Prahy. Větší hrůzu Česká republika ještě nezažila!

Ministr Rakušan uvedl, že policie vraha nemohla odhalit dříve. S prvními obětmi ho totiž nic nespojovalo, vybral si je zřejmě náhodně.

“Byl to osamělý střelec, muž s čistým trestním rejstříkem,” dodal Rakušan s tím, že v tak krátkém čase jej nebylo možné s vraždou spojit.

Zastřelil tátu a pak jel vraždit do Prahy. Tenhle mladík popravil 14 lidí!