Muže, který vyskočil z větroně hledali hasiči na letišti ve Slaném. Foto: HZS

Neštěstí na letišti ve Slaném! Žák létání vyskočil v panice z větroně! Hasiči ho našli mrtvého

Neštěstí se stalo v neděli na letišti ve Slaném během výuky pilotování větroně. Před polednem tam bylo vyhlášeno pátrání po žákovi, který za letu vyskočil. Hasiči ho nalezli mrtvého.

Velká pátrací akce se rozjela před polednem na letišti ve Slaném na Kladensku. Prvotní zpráva přitom zněla téměř neuvěřitelně: Z větroně tam během letu instruktora a žáka jeden z mužů nečekaně vyskočil. Jednalo se o žáka, který pravděpodobně dostal panický záchvat, začal zmatkovat a z letadla vyskočil.

Padák se žákovi neotevřel

Ačkoli měl na sobě padák, ten se buď neotevřel, anebo jej zmatený muž sám neotevřel. Každopádně jeho tělo dopadlo na zem bez otevření padáku. Pád z výšky asi 300 metrů nemohl přežít, na místě byl mrtvý.

Od nedělní zhruba půl dvanácté jej na velké ploše hledali hasiči a záchranáři z celého okolí. Tělo našli až ve 13 hodin.

„Větroň musí do výšky vytáhnout letadlo a následně se odpojí. Právě v tu chvíli podle prvotních zjištění žák zřejmě dostal panickou ataku, otevřel si cockpit a vyskočil, padák se mu ale neotevřel,“ uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Okolnosti tragické nehody vyšetřují kladenští kriminalisté.

FOTO: Muže na letišti ve Slaném hledali hasiči

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *