Fanoušci v Hradci Králové čekají na autobus směrem na koncert Eda Sheerana.

Do Hradce Králové zamířily tisíce fanoušků na koncert Eda Sheerana, tvořily se kolony

Přes 50 tisíc fanoušků a také tisíce aut. S tím vším se dnes musel vypořádat Hradec Králové, kde se konal první ze dvou velkolepých koncertů hudebníka Eda Sheerana. Ještě před ním vystoupila tuzemská star Ewa Farna.

Ačkoli do Hradce Králové mířilo na 50 tisíc fanoušků, připravená hromadná doprava a policejní opatření zafungovala dobře. I když se odpoledne tvořily kolony, nakonec se vše podařilo zvládnout. „Doprava houstne, na všech příjezdových trasách se tvoří kolony. Řidiči buďte trpěliví a dbejte pokynů policistů,“ informovala v 17 hodin královehradecká policie.

„Upozorňujeme, že dnešní koncert je již zcela vyprodaný. Kdo nemá vstupenku, si ji dnes už nekoupí,“ dodali policisté. Podobně na tom bude Hradec Králové i v neděli, kdy se koná druhý přidaný koncert. Ten sice není zatím zcela vyprodaný, přesto na něj zamíří tisíc fanoušků.

Nakonec se ale vše podařilo zvládnout. “Doprava se uklidnila, téměř všichni návštěvníci jsou již v areálu koncertu. Nájezd proběhl bez komplikací. Policisty po krátké pauze čeká řízení dopravy při odjezdu účastníků,” oznámila policie před 19 hodinou. Policisté mimo jiné řídili i provoz semaforů na křižovatkách.

Kromě samotného koncertu, organizátoři připravili také fan zónu, která funguje už od odpoledne. Díky tomu se příjezd fanoušků rozložil, někdo přijel až na večerní hlavní akci, někdo chtěl být na místě dříve a užít si i další vystoupení. „Připravili jsme fan zónu s doprovodným programem už od poledne, abychom si užili jednodenní “minifestival” tak, jak to umíme a máme nejraději,“ uvedli organizátoři.

Ve fan zóně vystoupil Ben Cristovao & Karol Komenda, Pokáč, Thom Artway, Tali, Vojta Nedvěd, Láska, Kašpárek v rohlíku a dokonce i zahraniční hosté. Na unikátní 360° stage, která je ve tvaru velkého kruhu uprostřed diváků pak večer vystoupí Ewa Farna, Calum Scott a hlavní hvězda Ed Sheeran.

FOTO, VIDEO: Ed Sheeran nadchl diváky v Hradci Králové! Před koncertem se nechal tetovat

Jak se dostat na koncert Eda Sheerana?

Mezi Parkem 360 a centrem Hradce Králové jezdí v pravidelných časových intervalech speciální kyvadlová doprava, která využívá nejkratší cestu do areálu. Nasazeno je 30 velkokapacitních autobusů. Jezdí se od hlavního nádraží a od Aldisu v pravidelných intervalech.

Zpátky bude kyvadlová doprava jezdit od konce koncertu v cca 23 hodin až do odbavení posledních návštěvníků. Pro odjezd do Hradce Králové budou po koncertu k dispozici dvě kyvadlové linky, které budou vyjíždět z MHD zastávky Letiště:

Autem k areálu

Koncertní areál a jeho okolí budou uzavřeny pro veškerou osobní dopravu kromě držitelů parkovací vstupenky. Při příjezdu automobilem lze využít navigaci do Parku 360 a v okolí Hradce Králové pak sledovat dopravní značení „Park 360“ nebo „Ed Sheeran“. Všechny příjezdové a odjezdové trasy budou před koncertem a po jeho skončení označeny speciálním dopravním značení a provoz bude řízen organizátory ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Hradec Králové.

Pokud přijíždíte na koncert autem, mějte na paměti, že na místě je možné parkovat pouze na placeném parkovišti a pouze s předem zakoupeným parkovacím lístkem. Na místě již nebude možné parkování zakoupit.

FOTO, VIDEO: Ed Sheeran nadchl diváky v Hradci Králové! Před koncertem se nechal tetovat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *