Soutěžící a porotci StarDance 2024. Foto: ČT

Začíná 13. řada taneční soutěže StarDance 2024. Kdo soutěží a kdo dnes vypadne?

V České televizi dnes, tedy v sobotu 12. října, začíná 13. řada taneční soutěže StarDance 2024. O vítězství se utká deset tanečních párů složených z profesionálních tanečníků a celebrit. Kdo dnes vypadne?

StarDance 2024 začíná v sobotu ve 20.10 hodin na programu ČT1. Deset párů složených z celebrit a profesionálních tanečníků bude bojovat o co nejlepší hodnocení od odborné poroty, která letos bude ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek.

Právě Tománek letos po dlouhé době nahradil sice drsného a přísného, ale oblíbeného porotce Zdeňka Chlopčíka a televize kvůli tomu čelí kritice. Podrobnosti zde v článku.

Kromě toho budou soutěžící usilovat o hlasy diváků. Výsledný součet hlasů od diváků a bodového hodnocení poroty pak v závěrečné tabulce vždy rozhodne o tom, který pár toho večera vypadne.

kdo letos ve StarDance soutěží?

Herec Filip Blažek, kterého mohou nyní diváci sledovat například v nováckém seriálu Jedna rodina, nebo v kriminálce Případy 1. oddělení v České televizi. V páru s ním bude zkušená profesionální tanečnice Adriana Mašková.

Marta Dancingerová, která se do paměti diváků vryla hlavně v seriálu Kukačky, kde zazářila v roli matky jednoho z chlapců, jež vyměnil personál porodnice. Objevuje se také v představeních Činoherního klubu, Hudebního divadla Karlín, Divadla Palace a Švandova divadla. V páru s ní bude tančit profesionální tanečník Martin Prágr, který na sebe letos upozornil účastí v drsné reality show Survivor 2024.

Patrik Hartl je divadelní a filmový režisér, scenárista, autor knižních bestsellerů. Podle své literární prvotiny Prvok, Šampón, Tečka a Karel natočil úspěšný celovečerní film. Diváci si ho pamatují hlavně z televizních rozhovorů díky jeho nezaměnitelnému smíchu. Tančit s ním bude tanečnice, lektorka a choreografka Tereza Prucková.

Oskar Hes – divadelní, televizní a filmový herec na sebe upozornil rolemi v minisérii Rédl, dvoudílném snímku Dukla 61 či v dramatu Bratři. Pár s ním utvoří tanečnice a trenérka, která je mistryní republiky v showdance latin a ve figurálním valčíku, Kateřina Bartuněk Hrstková.

Jiří Ježek je nejúspěšnější cyklista paralympijské historie má doma z her celkem jedenáct medailí, z toho šest zlatých. Pár s ním utvoří Lenka Nora Návorková, která je čtyřnásobnou mistryní ČR v latinskoamerických tancích v mládežnické kategorii a v soutěži StarDance zatancuje už počtvrté.

Jana Paulová – oblíbená česká filmová, seriálová i divadelní herečka. Diváci si ji zamilovali například v inscenacích S Pydlou v zádech, exceluje také s Pavlem Zedníčkem v divadle Kalich v představení Bez předsudků. Zahrála si v seriálech Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatopluka, Cirkus Humberto a mnoho dalších. Pár s ní utvoří tanečník, lektor a choreograf Robin Ondráček.

Martina Ptáčková je osminásobná mistryně světa v bojových sportech, ke kterým ji přivedla osobní zkušenost se šikanou na základní škole. Je první Evropankou oceněnou černým páskem v bojové disciplíně hand to hand combat a také reprezentační trenérkou. Tančit s ní bude zkušený tanečník a choreograf Dominik Vodička.

Ondřej Ruml je český zpěvák, hudebník a herec, jež na sebe poprvé upozornil v soutěži Československo hledá SuperStar, je držitelem ceny Zpěvák roku v posluchačské anketě časopisu Žebřík. Získal Zlatou desku za album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha. V páru s ním bude tanečnice, trenérka a porotkyně Andrea Třeštiková.

Chili Ta na sebe upozornila drsnou hrou v reality show Survivor 2024 a také účastí v MasterChef Česko. Dnes je hlavně tvůrkyní kulinářského videoobsahu pro sociální sítě, pořádá kurzy vaření, píše kuchařky, zpívá, skládá hudbu a hraje americký fotbal v týmu Prague Harpies. Tančit s ní bude lektor, tanečník a choreograf Jakub Mazůch.

Lucie Vondráčková bude patrně největší hvězdou StarDance 2024. Filmová, televizní i divadelní herečka a dabérka to ale nebude mít snadné už proto, že nyní exceluje v záporné roli v seriálu TV Nova Ulice. Tím na sebe strhává velkou kritiku a negaci, otázkou je, jak se to propíše do hlasování diváků. Taneční pár s Vondráčkovou utvoří tanečník, choreograf a trenér Lukáš Bartuněk.

Kdo vypadne v prvním dílu StarDance?

První díl StarDance 2024 startuje v sobotu 12. října ve 20.10 hodin v České televizi a půjde opět o velmi sledovanou událost. Loňské finále, které ovládli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, si nenechaly ujít bezmála dva miliony lidí.

Diváci se i letos mohou těšit také na benefiční díl pro Centrum Paraple, v pořadí již sedmý. V tomto díle, který slouží dobré věci nikdo nevypadne, to samé ovšem platí také pro zcela první díl každé řady.

Zkrátka první díl je seznamovací a bylo by příliš kruté, aby diváci svůj oblíbený pár viděli tančit jen jednou, zvláště, když všechny páry musely měsíce už od léta pravidelně trénovat. Dnes tedy nikdo nevypadne, první vyřazování tak přijde na řadu až ve druhém díle 19. listopadu.

Tančit se bude skoro až do Vánoc každou sobotu. Finále StarDance 2024 připadne na 14. prosince. StarDance i přes četné spekulace o jejich konci budou letos nakonec opět provázet herečka a moderátorka Tereza Kostková a herec a moderátor Marek Eben.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *