nextfoto 44A9283

FOTO: Helena Vondráčková získala cenu Thálie, ale za co? Dočkala se jen vlažného potlesku

Zpěvačka Helena Vondráčková poněkud překvapive získala cenu Thálie. Diváci přitom tápou, v čem vlastně v divadle hrála?

Helena Vondráčková je bezesporu oblíbená a úspěšná zpěvačka, objevila se i v několika filmech či pohádkách. Nejslavnější byla například Šíleně smutná princezna. Diváci se však diví, za co vlastně dostala prestižní cenu Thálie za celoživotní přínos divadlu?

Zpěvačka hrála v několika muzikálech – například Bídníci, Hello Dolly, Mamma Mia, Muž se železnou maskou, nebo Cats. Objevila se v celkem deseti představeních. Je to ale na Thálii? Podle odborné poroty Herecké asociace ano.

Diváci ovšem Helenu Vondráčkovou po předání ceny odměnili jen standardním, dalo by se říci chladným, potleskem. Zatímco napříkla oceněný Viktor Preiss dostal nekonečný a nadšený aplaus vestoje.

„Mám trochu trému, protože ta cena je pro mne velmi vzácná a důležitá, velmi si jí vážím,“ řekla Helena Vondráčková, která letos slaví šedesát let na scéně.

FOTO: Helena Vondráčková převzala cenu Thálie

Pro cenu dorazila v černé róbě s vysokým rozparkem a doprovázel jí manžel a manažer Martin Michal.

„Děkuji všem, kteří mě na mé cestě provázeli a byli mými rádci,“ dodala dojatě Vondráčková, když převzala cenu z rukou producenta Janise Sidovského.

Cenu za celoživotní mistrovství získala také 97letá herečka Štěpánka Ranošová, za kterou převzala cenu vnučka, a již zmiňovaný herec Viktor Preiss.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *