Útok moukou na Jana Bendiga. Foto: Nextofo

Jan Bendig: Ve středu zveřejním nové informace ke kauze mouka, budete se divit!

Zpěvák Jan Bendig slíbil, že ve středu dopoledne vydá prohlášení ke kauze mouka, která se rozpoutala před posledním předáváním Českých slavíků.

Kauza „mouka“ se táhne od loňského listopadu, kdy neznámý pachatel vysypal pytel mouky na zpěváka Jana Bendiga v okamžiku, kdy pózoval fotografům a kráčel po červeném koberci na zahájení předávání hudebních cen Český Slavík.

Bendig poté zveřejnil srdceryvné vyznání, kde útok označil za rasistický a přidal podtext, jak si vše od dětství musel tvrdě odpracovat a teď jej někdo takto srazil zpátky na dno. Tehdy se proto vzedmula velká vlna solidarity a mnoho lidí včetně celebrit odsoudilo posypání moukou jako odporný rasistický útok.

Jenže v únoru přišel šok. Policie sdělila televizi CNN Prima, že útok moukou byl zinscenovaný. Mezi tím se navíc objevilo video, na kterém se Bendig s útočníkem potkal v baru a bylo zjevné, že se alespoň od pohledu znají.

Jan Bendig: Kauza mouka

Veřejnost následně mladého zpěváka ostře odsoudila za to, jak sehrál srdceryvnou scénku a nechal se utěšovat kvůli falešnému útoku. Stal se terčem lynče na sociálních sítích a v přímém přenosu jej v televizním studiu grilovali moderátoři televize CNN.

Nejspíš i následkem celé kauzy se přestaly prodávat vstupenky na Bendigův plánovaný koncert v O2 Univerzu, který byl také už dvakrát přesunut a není dosud jasné, zda neskončí podobně jako koncert jeho kamarádky Moniky Bagárové v O2 Aréně zrušením.

Jan Bendig tvrdí, že ve středu přijde s překvapivým závěrem a že se budeme „divit“. „Konečně nadešel čas, tuto pro mou osobu nepříjemnou kauzu uzavřít a to snad jednou pro vždy. Zítra vydám závěrečné prohlášení, které mnohé z vás překvapí,“ řekl dnes Jan Bendig.

„Sám bych to už nechal být ale dlužím to vám, kteří za mnou celou dobu stojíte a též těm kteří mi nevěříte či jsem vás možná i zklamal. Nadešel čas říct jak to opravdu bylo,“ dodal směrem k fanouškům.

Zpěvák Jan Bendig je v kauze mouka nevinný. Úřady nenašly dost důkazů
Jan Bendig konečně promluvil ke kauze s moukou. Fanouškům vyjádření nestačí!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *