Ženu po smrti manžela zadržela tuniská policie. Ilustrační foto: Pixbay

Zvrat: Česka zadržená v Tunisku podle neteře svého muže zabila

Nečekaný zvrat přichází v případu Češky, která byla před několika dny zadržena na dovolené v Tunisu, po úmrtí jejího manžela. Žena v pondělí stanula před tuniským soudem.

Na dovolené v oblíbeném tuniském letovisku Monastir před několika dny zemřel 60letý český turista z Ostravska. Nešlo však zřejmě o tragickou náhodu v podobě zdravotní indispozice na dovolené, ale možná o cizí zavinění. Policie totiž zadržela padesátiletou manželku zemřelého turisty.

Příbuzní média informovali, že netuší, co se na místě stalo a že nemají skoro žádné informace. Zadržení ženy pouze potvrdilo české ministerstvo zahraničí. Neteř zadržené paní řekla televizi CNN Prima News, že si neumí ani představit, že by se její teta mohla vraždy dopustit. „Měli hezký vztah, občas se každý pohádá, to je normální, ale jinak to bylo mezi nimi dobré,“ řekla televizi s tím, jak to pro tetu musí být hrozné, když jí zemřel manžel a ještě byla sama zadržena.

Neteř televizi nejprve řekla, že teta šla na pedikúru a když se vrátila do hotelového pokoje, našla svého o deset let staršího manžela v posteli fialového. „Hned mi volala, protože v tu chvíli nevěděla, jak má anglicky poprosit o pomoc doktora,“ uvedla.

Nyní ale neteř informovala televizi CNN Prima News, že se jí teta údajně telefonicky před odjezdem k soudu svěřila, že má na úmrtí muže podíl. Deník Blesk navíc přišel s informací od mluvčího soudu v Monastiru. „Vyšetřující soudce soudu prvního stupně povolil zadržení české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela,“ sdělil Blesku mluvčí soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha s tím, že podle předběžného šetření šlo o podezřelou smrt.

Na těle zemřelého prý byly stopy škrcení na úrovni krku. Žena proto zůstane ve vazbě. Hovoří se o tom, že jej mohla v hádce a v afektu uškrtit. Je možné, že následně odešla na pedikúru, aby měla „alibi“ a po návratu nahlásila úmrtí. Podle slov neteře se její teta svěřila, že muž byl opilý a že mezi nimi bylo dlouhodobější násilí.

Jak to bylo skutečně je ovšem na soudech.