Ministr vnitra Vít Rakušan. Zdroj: MVČR

Zrůda, hyena! Rakušan a Okamura si nadávají kvůli ukrajinským násilníkům

Znásilnění v Plzni a v Praze mají zřejmě na svědomí Ukrajinci. Téma se stalo rozbuškou mezi politiky. Hádají se Pavel Novotný, Vít Rakušan a Tomio Okamura.

Dva sexuální útoky Ukrajinců za poslední dny v Česku budí vášně nejen mezi veřejností ale i mezi politiky. Vše odstartovala událost z tohoto týdne, kdy ukrajinský mladík, kterého už soud poslal do vazby znásilnil v Plzni dívku a pak se jí pokusil zabít. Pořezal ji, zabalil do pytle a hodil ze srázu k řece. Dívce se však podařilo vysvobodit a přivolat pomoc.

Druhý útok v Praze

Další sexuální násilí spáchané pravděpodobně Ukrajincem se stalo v Praze. A opět šlo o mladého muže. Policie podezírá šestnáctiletého mladíka z napadení ženy u zastávky MHD v Doupovské ulici v Praze 10 v noci na sobotu.

Mladík podle policie na ženu zaútočil a odtáhl do křoví. „Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého pronásledovat a použili i varovný výstřel. Muži se v ten okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho. Okamžitě se rozjelo pátrání, kdy byl rychle dopaden,“ informovala policie.

Okamura: Rakušan je hyena

Události pochopitelně vyvolaly rozezlení veřejnosti. Emoce se šířily i mezi politiky. Například opoziční poslanec a šéf SPD Tomio Okamura se ostře opřel do ministra vnitra Víta Rakušana, zjistily ČRzpravy.cz. „Tak takovou lidskou hyenu a zrůdu jsem snad v politice ještě neviděl. Ministr vnitra a předseda vládního STAN Vít Rakušan kryje pachatele odporného znásilnění a pokusu o vraždu české 15leté dívky v Plzni, když doteď odmítá vyslovit národnost pachatele a záměrně mluví jen o “cizinci”, aby chránil Ukrajince,“ napsal na Twitteru Okamura.

A dodal: „Místo, aby jako ministr vnitra vyslovil národnost pachatele, kterým je 18letý Ukrajinec, tak dnes veřejně vyzývá: „Doufám, že jeho oběť bude nakonec v pořádku. Ke generalizacím a rozdmýchávání nesnášenlivosti kvůli národnosti útočníka není důvod.“

„Chtěl bych tyhle obhájce migrantů z Fialovy vlády vidět, kdyby to byla jejich dcera nebo někdo z rodiny,“ napsal Okamura.

Rakušan: Je to projev lidské zrůdy

Reakce Vítra Rakušana na sebe nenechala dlouho čekat. „Obchodoval vždycky se vším. Dokud to byly zájezdy pro plyšáky, byl to jen směšný podivín. Když začal rozprodávat politické strany, povýšil na šejdíře národního formátu. Když ale přišel na to, že nejlepším zbožím je strach, stal se vůdcem parlamentního fašistického hnutí. Motat národoveckou notu do odporného zločinu, to je skutečný projev lidské zrůdy a hyeny,“ reagoval ministr vnitra Rakušan.

A přidal se k němu i starosta Řeporyjí z ODS. „Příčetný člověk ví, že Tomio je prase. Zbytek musíme brát jako primitivní oběti prasete,“ reagoval na Twitteru.

Dva násilné činy, které v posledních dnech podle neoficiálních informací spáchali ukrajinští občané, podle ministra Rakušana policie bezodkladně řeší. „Pachatelé obou skutků musejí být rychle a spravedlivě potrestáni, nedopustíme zhoršení bezpečnosti a pocitu bezpečí pro obyvatele naší země,“ uvedl Rakušan.

Ministr ale zdůraznil, že kriminální činy jednotlivců ale nejsou proviněním národa. „Nepodléhejme prosím tlaku těch, kdo se budou těchto skutků snažit zneužít ke svým vlastním cílům. Na dnešek jsem svolal jednání s Policií a zástupci ukrajinské komunity. Společně chceme přispět k uklidnění situace a hledat možnosti dalšího posílení prevence,“ dodal Rakušan.

Policie vypátrala ukrajinského násilníka v Plzni. Video: PČR