Záchranáři zasahovali u muže, který spadl do kádě s louhem. Foto: ZZS

Zaměstnanec v Opavě spadl do kádě s horkým louhem, letěl pro něj vrtulník

Zdravotnická záchranná služba dnes informovala, že v pondělí zasahovala u vážně zraněného muže v Opavě. Zaměstnanec firmy spadl do kádě s louhem.

Informace o události v jedné z opavských firem byla krajským operátorům ohlášena krátce před desátou hodinou. Pomoci vyjela lékařská a zdravotnická posádka, první záchranáři byli u postiženého během pěti minut od převzetí výzvy k zásahu. Do záchrany se následně zapojila také posádka vrtulníku LZS Ostrava.

Pětatřicetiletý muž spadl do kádě s horkým louhem, utrpěl přitom vážné popáleniny a poleptání na přibližně padesáti procentech tělního povrchu. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo na zasažení krku, hrudníku, břicha, zad i končetin, stav se jevil jako život ohrožující,” informoval Lukáš Humpl z HZS Moravskoslezského kraje.

Posádky provedly krytí poraněných ploch, podaly léky a uvedly pacienta do umělého spánku. Nutná byla intubace dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci.

Vzhledem k potřebě vysoce specializované péče a nemožnosti přijetí postiženého v ostravském popáleninovém centru, byli k misi povoláni letečtí záchranáři, kteří zajistili jeho rychlý transport a předání ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně.