Záchranář Michal ze ZZS Pardubického kraje zkolaboval po výjezdu. Foto: Jan Palla

Záchranář zkolaboval horkem, dostal kapačku a zas vyrazil do terénu

Dnešní případ záchranáře z Pardubicka odhaluje, jak náročná a nenahraditelná je práce záchranářů. Po jednom z výjezdů zkolaboval horkem, za chvíli musel zase do terénu.

Velmi teplé počasí si vybírá svou daň i na záchranářích. I když je venku spalující slunce, nemohou si vydechnout, ukrýt se někde ve stínu či v klimatizaci. Zkrátka k vážné bouračce (a že jich je), infarktům a dalším událostem musí vyjíždět za každého počasí.

„Často se stává, že záchranáři po návratu od pacienta stihnou rychle doplnit potřebné vybavení v sanitce a už se z vysílačky ozývá další hlášení o výjezdu,“ sdělili dnes záchranáři ZZS Pardubického kraje.

Jeden jejich kolega Michal dnes po návratu z jednoho z výjezdů dokonce zkolaboval. Svou práci ale miluje nade vše a pacienty by nikdy nenechal ve štychu. „Takže rychle vykapat infuzi do žíly a už kluky čekala další akce,“ dodali záchranáři.

A v nejbližší době si neodpočinou, na lidi dopadají úmorná horka a teplé noci, kdy se pořádně nevyspí, různých kolapsů a s tím spojených výjezdů tak přibývá. Horko má být až do soboty.

Spalující horko bude do soboty, na východě ale hrozí silné bouřky