Muž spadl z opevnění Velká Šance. Foto: ZZS

V pevnosti Velká Šance se zřítil 20letý motorkář z výšky 8 metrů, má vážná zranění

Vážné zranění utrpěl 20letý motorkář, který se zřítil z pevnosti Velká Šance v Mostech u Jablunkova na Třinecku. Spadl z výšky asi osmi metrů na hlavu a hrudník, do nemocnice jej transportoval vrtulník.

Událost se stala v neděli 1. září v půl šesté večer, kdy operátoři tísňové linky 155 přijali prvotní informaci o pádu v areálu opevnění Velká Šance v Mostech u Jablunkova. Na místo ihned vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

„Dvacetiletý muž měl podle informací, které mají záchranáři k dispozici, spadnout v areálu opevnění z výšky okolo osmi metrů. Nalezen byl v bezvědomí, ale se zdravotníky již později komunikoval,“ informoval mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Chtěl si pořídit fotku a převrátil se

„Dvacetiletý hoch na motocyklu Jawa jezdil po opevnění, v jednu chvíli ale zastavil na okraji hradeb. Podle svědků vzal do ruky mobilní telefon, ale zřejmě neudržel balanc, s motorkou se převrátil a spadl pod hradby z asi osmimetrové výšky,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zasahující lékař zjistil, že mladík utrpěl těžké poranění hrudníku a hlavy. Posádky záchranné služby zajistily pacienta krčním límcem a pánevním pásem, záchranáři také zavedli kanylu pro nitrožilní podávání léků a provedli další potřebná opatření.

Vrtulník poté muže transportoval do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl předán na oddělení tamního urgentního příjmu.

Foto: V pevnosti Velká Šance se zřítil motorkář

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *