Z děčínské zoo utekli makakové chocholatí. Foto: Zoo Děčín

Z Děčínské zoo utekli makakové, někdo poničil ohradníky

V zoologické zahradě Děčín někdo poničil ohradníky, kvůli tomu dnes z výběhu utekla tlupa opic makaků chocholatých. Muže již zadržela městská policie.

Makakové utekli z výběhu proto, že včera ve večerních hodinách nezvaný návštěvník poničil elektrický ohradník. Zoo je nyní z těchto důvodů uzavřena.

Ven se tak dostala celá tlupa opic. „Některé opice zůstaly v areálu zoo, jiné se ale již pohybují v jejím okolí,“ informovala zoo.

„V případě, že byste opice zahlédli, nepokoušejte se je v žádném případě sami chytat a informujte nás urychleně o místě výskytu na telefonu číslo 603 249 680 nebo 605 866686,“ uvedla dále děčínská zoo.

Zároveň provozovatele prosí pejskaře, aby nyní nechodili venčit své psy do blízkosti zoologické zahrady na Pastýřské stěně.

Mezitím se Městské policii Děčín a jejím psovodům podařilo zadržet muže, který je podle nich podezřelý, že do zoo vnikl do zoo a mohl poničit ohradníky.

„Zadržení osoby, která vypustila opice v zoo Děčín a následně vnikla do objektu “Nebíčko”. Na místě předán Polici ČR k dalšímu šetření a objekt řádně zajištěn provozovatelem,“ informovala městská policie v Děčíně.