Zásah policie. Ilustrační foto.

Vražda v Olomouci: Syn zabil matku, policii se přiznal!

Hrůzný čin se odehrál v Olomouci. Policisté v bytě nalezli mrtvou ženu, dnes v noci vypátrali, že jí zabil syn mladší 15 let! Sám se pak přiznal.

Policie v noci na čtvrtek objasnila vraždu, k níž došlo tento týden v Olomouci. V úterý 16. ledna před devatenáctou hodinou přijali policisté oznámení od čtyřicetiletého muže, který postrádal svou bývalou přítelkyní a měl o ní vážné obavy.

Policejní hlídka proto vyrazila prověřit místo jejího bydliště v Olomouci – Povel. Po vstupu do bytu našla osmatřicetiletou ženu bez známek života. Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou.

„Hlídka místo zajistila a přivolala okresní i krajské kriminalisty. Ihned se rozjelo pátrání po neznámém pachateli. Případ si převzali kriminalisté odboru obecné kriminality krajského ředitelství,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nezletilý syn se k vraždě přiznal

Kriminalisté na základě zajištěných stop a provedeného šetření do rána zadrželi podezřelou osobu mladší patnácti let, která se k činu doznala. Vzhledem k věku podezřelého nelze k případu sdělovat bližší informace,“ dodal Hejtman.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

1 názor na “Vražda v Olomouci: Syn zabil matku, policii se přiznal!”

Diskuse uzavřena.