Policie našla zavražděné tělo na skládce v Činově. Zdroj: PČR

Vražda v Karlových Varech: Zabil spolubydlícího a tělo hodil do kontejneru

Policie zveřejnila první podrobnosti i o vraždě mladého muže v Karlových Varech. Podle policie ho měl zabít spolubydlící. Mrtvé tělo našli na skládce!

Od úterý policie prověřovala podivné zmizení 26letého muže ze Sokolovska. Policii to oznámila 32letá žena s tím, že pohřešuje svého bratra, který se měl ovšem zdržovat v Karlových Varech. Tam měl obývat bytovou jednotku společně se svým stejně starým známým.

„Oznámením se policisté začali okamžitě zabývat. Po prvotních šetřeních byl o den později, tedy ve středu 25. října, zadržen šestadvacetiletý muž z Karlovarska, který obýval byt společně s pohřešovaným mužem a byl podezřelý ze spáchání násilného trestného činu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Následně byla provedena domovní prohlídka bytové jednotky v Karlových Varech a také se uskutečnila pátrací akce v „Tuhnickém lese“, kde policisté pátrali po pohřešovaném muži.

Tělo odnesl do kontejneru

Po provedených úkonech kriminalisté zjistili, že v neděli 22. října v noci došlo mezi muži v bytě k hádce. Později zadržený šestadvacetiletý muž měl byt opustit a po několika minutách se do něj vrátit.

Po příchodu do bytu měl přistoupit ke spícímu muži a začít ho škrtit. Škrcení měl zanechat až v době, kdy se šestadvacetiletý muž přestal hýbat a vykazovat známky života. Po tomto útoku měl pak dopoledne poškozeného zabalit a z bytu s tělem odejít a vyhodit jej o několik ulic dále do kontejneru,“ dodal mluvčí Kopřiva.

Až do svého zadržení se pak ukrýval v Praze či v sousedním Německu. Do Karlových Varů se vrátil z důvodu opatření finanční hotovosti.

Dnes, tedy v pátek 27. října, se uskutečnila rozsáhlá pátrací akce na skládce komunálního odpadu v Činově u Doupovského Hradiště. S pátráním na skládce policistům výrazně pomohli kolegové z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, kterých bylo na místě několik desítek.

Tělo našli na skládce

Po několika hodinách bylo na skládce nalezeno lidské tělo ve značném stádiu rozkladu. Dle prvotního ohledání soudní lékařky a zjištění policejního orgánu by se mělo jednat o tělo pohřešovaného šestadvacetiletého muže.

„Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ dodal Kopřiva.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.