Policejní vyšetřov

Vražda starosty Myslinky: Zabili ho v bytě v Praze, chtěli jeho peníze!

Policie dnes zveřejnila nové podrobnosti k výsledku vyšetřování vraždy starosty obce Myslinka na Tachovsku. Podezřelí jsou z Prahy a Kralup nad Vltavou.

Vše začalo 4. října 2023, kdy byl na lesní cestě u obce Benešovice nalezen ohořelý osobní automobil, ve kterém se v zavazadlovém prostoru nacházelo ohořelé torzo těla. Případ si převzali krajští kriminalisté.

Mrtvého se podařilo ztotožnit, jednalo se o jednapadesátiletého starostu obce Myslinka, který od předchozího dne po pracovní cestě do Prahy o sobě nepodal žádnou zprávu a nevrátil se domů.

„Plzeňští kriminalisté s pražskými kolegy na případu usilovně pracovali, vyhodnocovali podání vysvětlení osob, kamerové záznamy, veškeré dostupné informace a zajištěné stopy. Prováděli celou řadu dalších procesních úkonů,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Dagmar Brožová.

Intenzivním prověřováním se jim podařilo najít podezřelé. Dva muže a jednu ženu tento týden ver středu 18. října zadržela plzeňská a pražská zásahová jednotka v Praze a v Kralupech nad Vltavou.

Starostu vylákali do Prahy, tam ho zabili!

Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy, třiačtyřicetiletého muže a jednatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda.

„Toho se měli dopustit tím, že po předchozí společné domluvě poškozeného vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a způsobili mu zranění, v důsledku kterých na místě zemřel,“ řekla Brožová. Tělo poté naložili do auta a zavezli k lesu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili.

Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté státnímu zástupci podali i podněty k podání návrhů na vzetí obviněných do vazby,“ dodala mluvčí Brožová.