Policie uzavřela vyšetřování úmrtí novorozence. Foto: Depositphotos_ffolas

Vražda? Policie uzavřela podezřelou smrt novorozence

Středočeská kriminálka dokončila vyšetřování úmrtí novorozence, k němuž došlo letos 15. ledna v Březnici na Příbramsku, zjistily ČRzprávy.cz.

Středočeská kriminálka společně s příbramskou policií prověřovala úmrtí miminka, k němuž došlo 15. ledna. Anonym tehdy policii oznámil, že úmrtí je podezřelé, aby případ prověřila. Kriminalisté se případem intenzivně zabývali až dodnes.

„Kriminalisté v dané věci vedli prověřování pro možné podezření z násilného trestného činu vraždy, nařídili soudní pitvu dítěte a zadali k vypracování znalecké posudky,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Pitva smrt novorozence neprokázala

Nakonec ale policie vraždu neprokázala. „Pitvou nebyly prokázány žádné násilné či úrazové změny a ani po provedení dalších znaleckých zkoumání se nepodařilo zjistit přesnou příčinu smrti novorozeného dítěte,“ vysvětluje policejní mluvčí.

Vzhledem k tomu, že se rozsáhlým prověřováním a znaleckými zkoumáními nepodařilo zjistit objektivní příčinu úmrtí novorozeného dítěte a možné spáchání protiprávního jednání, byl případ po dohodě se státním zástupcem podle zákona odložen.