Zloděj v Mladé Boleslavi vykradl parkovací automaty. Foto: PČR

VIDEO: Zloděj vykrádá parkovací automaty, natočily to kamery

Klidně přímo před kamerami vylámal zloděj v Mladé Boleslavi dva parkovací automaty. Odnesl si dohromady přes 25 tisíc, škodu způsobil mnohem větší.

Neuvěřitelnou drzost předvedl zloděj v Mladé Boleslavi. Cílem jeho útoku byly automaty na placení parkovného v parkovacích domech. Vybral hned dva za jeden den.

Oba případy krádeže se odehrály 2. června 2023. První zlodějnu muž provedl v 1. patře parkovacího domu Klaudiánovy nemocnice.

„Muž nejprve místo obešel a ve chvíli, kdy se na parkovišti nenacházeli žádní svědci, za použití násilí vylomil parkovací automat a z něj odcizil mince ve výši přes 10 tisíc korun,“ sdělila pro Črzprávy.cz mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Škoda je vyšší než lup

Zřejmě mu to ale nestačilo a ten samý den se kolem 19. hodiny vydal s igelitovou taškou v ruce na další místo s parkovacím automatem, a to do nového parkovacího domu v ulici U Stadionu. I tam ho zachytily kamery. „Po několika minutách se násilím dostal i do tohoto automatu a odnesl si více jak 15 tisíc korun,“ uvedla Schneeweissová.

Na obou strojích způsobil škodu v řádech desítek tisíc korun, zřejmě o dost vyšší než si nakradl.

Zloděj v Mladé Boleslavi vykradl parkovací automaty. Video: PČR

Policisté nyní po pachateli krádeže pátrají a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí až dvouletý trest vězení.

Muž je hubené postavy, oblečen byl do tmavé mikiny s proužky na ramenou, džínových kalhot, černých bot a na hlavě měl nasazenou kšiltovku.

Poznáváte ho? Pokud máte jakékoliv poznatky k jeho osobě, sdělte je policistům z Mladé Boleslavi na telefonní číslo 974 877 522 nebo na 735 785 751, využít můžete i linku 158.