Narkoman zaútočil na školačku v Táborské ulici v Brně. Zdroj: PČR

VIDEO: Za pobodání školačky hrozí narkomanovi výjimečný trest

Policie dnes zveřejnila video ze zadržení muže, který pod vlivem drog pobodal asi 14letou školačku v Brně. Hrozí mu výjimečný trest.

K napadení školačky došlo ve středu kolem půl třetí v Táborské ulici v Brně. Po útoku musela být dívka převezena do nemocnice. Útočníka na místě do příjezdu strážníků zadržel náhodný kolemjdoucí.

Podle dostupných informací od svědků pronásledoval muž dívku už od školy, běžel za ní k Táborské ulici. Bylo zjevně, že je pod vlivem drog, něco blábolil a dívce chtěl pusu. Náhodní kolemjdoucí ho proto nejdříve zadrželi. Ten se ale vysmekl, dívku dohnal poblíž květinářství a tam ji pobodal nožem.

Svědci jej znovu zadrželi a zavolali policii. Ta musela narkomana ze země zvednout, protože už ani nebyl schopen stát. Dívka byla převezena do nemocnice s bodným poraněním, podle mluvčí nemocnice Veroniky Plaché je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče.

„Případ vyšetřují krajští kriminalisté z. 1. oddělení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu na dítěti mladším 15 let,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Muži teď hrozí dlouhý pobyt ve vězení. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let, případně trest výjimečný,“ uvedl Vala.

Video: Policie zadržela muže, který v Brně napadl školačku.