Požár pekárny v Berouně. Foto: Jitka Špuláková

VIDEO: V Berouně shořela pekárna, desítky lidí museli evakuovat, škoda je 50 milionů!

Třetí stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v neděli večer v Berouně. Hořela tam konstrukce střechy tamní pekárny, desítky lidí musely být evakuovány.

Velký požár zachvátil v neděli večer střešní konstrukci budovy pekárny v Berouně. „Byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu. Momentálně je požár v plném rozsahu, na místě hasíme ze dvou míst pomocí výškové techniky,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička kolem 21. hodiny.

Kvůli požáru bylo evakuováno 54 lidí a na místo zamířila chemická laboratoř z Kamenice kvůli preventivnímu měření uniklých škodlivin do ovzduší. Město vyzvalo obyvatele, aby raději nevětrali. Závadné zplodiny ale nakonec zjištěny nebyly.

Požár v Berouně už je téměř uhašen

Na místě zasahovalo více než sto hasičů z celého regionu. S ohněm bojovali celou noc a ještě v pondělí dopoledne probíhá dohašování a hledání skrytých ohnisek. Velká část budovy je zničená, ještě v noci se střecha pekárny částečně propadla.

Kriminalisté odhadují, že vzniklá škoda dosáhne 50 milionů korun, podle prvotního vyšetřování to vypadá, že příčinou požáru bude technická závada.

Most v Berouně byl uzavřen

Řidiče v noci kvůli požáru potrápila úplná uzavírka mostu přes Berounku. „Most je uzavřen a tato situace bude trvat minimálně několik dalších hodin. V současnosti nikdo nedokáže říct přesnější informace, hasiči stále bojují s požárem pekárny,“ informovalo město Beroun kolem 21. hodiny.

V pondělí dopoledne už byl most pro dopravu kompletně otevřen a je plně průjezdný. Úplná likvidace požáru ale potrvá patrně ještě celé pondělí, řidiči by proto měli počítat se zvýšeným pohybem požární techniky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *