Útočník napadl prodavače v Praze na Opatově. Zdroj: Policie ČR

VIDEO: Útočník v Praze bezdůvodně zbil 66letého prodavače

Otevřenou zlomeninu dolní čelisti a otřes mozku způsobil neznámý pachatel zaměstnanci prodejny potravin v Praze. Podle policie ho napadl bezdůvodně.

Neznámý pachatel bezdůvodně napadl zaměstnance v prodejně potravin ve vestibulu stanice metra Opatov v Praze. Způsobil mu otevřenou zlomeninu dolní čelisti a otřes mozku.

Dosud neznámý pachatel vstoupil do prodejny potravin ve vestibulu stanice metra Opatov. V okamžiku, kdy jej zaměstnanec oslovil s dotazem, zda nepotřebuje s něčím pomoc, jej muž zcela bezdůvodně napadl. Nejdříve jej opakovaně kopl do boku těla a posléze několikrát udeřil pěstí do obličeje,“ sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Poškozený po poslední ráně upadl bezvládně na zem, kde zůstal ležet v bezvědomí. Ostatní zaměstnanci kolegovi přivolali rychlou záchrannou službu. Na místě záchranáři šestašedesátiletému muži poskytli první pomoc a následně jej převezli do nemocnice.

„Při útoku utrpěl otřes mozku, otevřenou zlomeninu spodní čelisti, která si vyžádala operativní zákrok a s tím spojenou hospitalizaci v nemocnici,“ dodala Kropáčová.

Policistům se podařilo zajistit několik kamerových záznamů, na nichž je útočník zachycen. V případě, že muže někdo pozná, nebo ví, kde nachází, měl předat informace policistům na linku 158.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ uvedla mluvčí.