V Handlové na Slovensku se utrhl svah. Video: Policie SR

VIDEO: Na stavbě se utrhl svah i se stromy, musel být evakuován panelák

Opěrná zeď staveniště se v pátek večer zřítila v blízkosti obydleného panelového domu. Jeho obyvatelé museli být evakuováni. Sesun zachytily kamery.

Sesuv půdy zachytily kamery v pátek kolem 20. hodiny v Okružní ulici v Handlové v Trenčianském kraji na Slovensku. Podle policie se podpůrná zeď neudržela tlak zeminy a celý svah se utrhl. Jak je vidět na záznamu, kousek od staveniště je obydlený panelový dům.

Jeho obyvatelé museli být evakuováni z důvodu možného ohrožení statiky.

„Podle dosavadního šetření, opěrná zeď začala praskat a po pár sekundách se zřítila, tím došlo k následnému sesuvu svahu,“ informovala slovenská policie. „Sesuv si naštěstí nevyžádal žádná zranění,“ uvedli policisté.

Nad opěrnou zdí se přitom nacházel les, za kterým je chodník pro chodce k zahrádkářské kolonii a železniční trať. „Policie místo zabezpečila, na místo platí zákaz vstupu osob a také je přerušena železniční doprava mezi Handlovou a Prievidzou.

„Zahájili jsme trestní stíhání ve věci přečinu Všeobecné ohrožení. Okolnosti a příčiny této události jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ dodala policie.