Do Česka míří silné bouřky.

Večer dorazí až extrémní bouřky, hrozí tornáda i velké kroupy

/VIDEO/ Upevněte venkovní nábytek, zavřete okna, majitelé aut by měly chránit své vozy. Do Česka míří ve čtvrtek večer silné až extrémní bouřky.

Meteorologové ve čtvrtek odpoledne potvrdili vydané varování před silnými bouřkami. Ty mají dorazit už dnes večer od západu. Extrémní červenou barvou označili na mapě České republiky většinu českých regionů. Později v noci přejde bouře na východ země a Moravu, kde mírně zeslábne.

Hlavně na západě a ve středních Čechách ale Český hydrometeorologický ústav očekává až extrémní bouřky. Samozřejmě na některých místech se bouřky nemusí projevit vůbec, na to by ale lidé neměli sázet a raději se připravit.

Doporučuje se uklidit zahradní nábytek, venkovní květináče, zavřít okna a ideálně přeparkovat auto pod střechu, pokud je to možné.

Na některých místech mohou dokonce vznikat takzvané supercely nebo tornáda! Proto se doporučuje nepohybovat v lese nebo v blízkosti stromů.

„Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před silnými až extrémně silnými bouřkami a zvyšuje stupeň výstrahy až na červený. Varování platí od dnešních 18 hodin do zítřejších 7 hodin,“ informoval ČHMÚ.