Nejen zlatý retrívr rád bere cokoli do tlamy. Foto: Pixabay

Ve Staré Boleslavi někdo hodil na zahradu petardu, vybuchla psovi v tlamě!

Hrůzné okamžiky zažívají majitelé fenky zlatého retrívra ve Staré Boleslavi. Fenka totiž chytila do tlamy petardu, kterou někdo vhodil na zahradu. Ta potom vybuchla.

Vážné poranění má fenka zlatého retrívra, která se pohybovala den před silvestrem na oplocené zahradě v Mělnické ulici ve Staré Boleslavi. Někdo totiž na zahradu vhodil petardu, po které pes logicky ihned chňapl a ta bohužel vybuchla.

„Žádám kohokoliv, kdo jel 30. 12. v čase 16:30 – cca 18:30 ulicí Mělnická ve Staré Boleslavi a měl v autě zapnutou kameru, zda by se mi neozval. Zároveň, zda tu není někdo, kdo má v této ulici na domě kamery,“ žádá na Facebooku Martin Černý ze Staré Boleslavi.

Fenka má zlomenou čelist a přišla o zuby

„V tomto čase bohužel někdo hodil petardu na zahradu rodinného domu, kterou ihned vzala do pusy fenka zlatého retrívra a tím došlo k devastujícímu poranění. Fenka je aktuálně po náročné operaci, kdy se jí musela operovat zlomená čelist a odebráno ji bylo větší množství zubů, které již nešlo zachránit,“ popsal Černý.

Případem už se zabývá středočeská policie. „Věcí se zabýváme, ale ještě čekáme na zprávu od veterináře,“ sdělil mluvčí středočeské policie Pavel Truxa s tím, že policie muže věc klasifikovat jako trestný čin týrání zvířete, nebo jako poškozování cizí věci. Pes je totiž zákonem stále brán spíše jako věc.

Někdo hází petardy z auta na pozemky se psy

Lidé přitom upozorňují, že ve středních Čechách nemusí jí o ojedinělý případ. „V okolí Zásmuk na Kolínsku došlo bohužel už k vícero incidentům, kdy jsou lidem na zahradu se psy házeny petardy! Petardy jsou házeny z okolo projíždějícího auta. Na polici bylo hlášeno stříbrné Volvo SUV s pražskou SPZ,“ informuje Nezisková organizace Dogpoint.

Jeden takový incident byl natočen v obci Libodřice na Kolínsku. „Máme hlášeno, že v nočních hodinách projíždí obcí auto, ze kterého vyhazují pyrotechniku (dle videa petardy) do zahrad. Vyhlédnuté mají především zahrady, kde se pohybuje pes! Děje se tak i v okolních vesnicích. Pokud se Vám podaří identifikovat vůz, či samotné pachatele neváhejte kontaktovat policii,“ uvedla obec Libodřice na svém profilu.