Požár vánočního stromu v Líbeznicích způsobil škodu za 2 miliony. Foto: HZS

Prskavka zapálila vánoční stromek, požár způsobil škodu 2 miliony!

Zničené Vánoce má rodina z Líbeznic na Praze-východ. Pozdě odpoledne tam začal hořet vánoční strom, způsobil škody za dva miliony korun.

Dramatické okamžiky prožila rodina z Líbeznic na Praze-východ v sobotu 23. prosince odpoledne. Kolem půl páté totiž zapálili prskavku na vánočním stromku. Bohužel stromek od prskavky chytil. Hořet začal během okamžiku a za pár vteřin byl celý v plamenech.

„Oheň bohužel poškodil i vybavení rodinného domu. Vznikla vysoká škoda kolem 2 milionů korun,“ sdělil mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

I když má rodina zkažené Vánoce a poničený interiér relativně nového domu, naštěstí všichni vyvázli bez zranění a díky včasnému zásahu hasičů se podařilo dům zachránit. „Uchránili jsme zásahem hodnoty kolem 3 milionů korun,“ dodal Sýkora.

Stromky rychle hoří, nic u nich nezapalujte

Hasiči varují před tím, aby lidé cokoli pálili na vánočních stromcích, naprosto zapovězené jsou svíčky, prskavky a další otevřený oheň u stromků, které často mohou již usychat, i když tak nevypadají.

Stromky prodejci často pořezali už před několika týdny a tak už postupně usychají. Stačí jen jiskra a neštěstí je na světě. Během Vánoc také nenechávejte bez dozoru svíčky.