Ceny na benzinkách Tank ONO opět klesly. Foto: ČRzprávy

Nejlevnější síť benzinek razantně zlevnila paliva, ideální čas nabrat plnou nádrž

Cena benzinu i nafty v České republice dál klesá. Je už tak výhodná, že do Česka jezdí tankovat řidiči z Německa a dalších okolních zemí. Nyní navíc přišlo další velké zlevňování.

Síť čerpacích stanic Tank ONO, která patří v tuzemsku k dlouhodobě nejlevnějším a čelí za to kritice, že narušuje „zajeté“ pořádky a trh s palivy, dnes v noci opět paliva zlevnila. Ceny se tak dostávají nejníže za poslední roky.

ONO nyní zlevnilo o celou korunu, což nebývá zvykem, obvykle čerpací stanice snižují o desetníky. Nově tak litr Naturalu 95 koupíte na Tank ONO za 33,90 a litr dieselu dokonce jen za 31,90 koruny. To už jsou ceny jako před covidovou pandemií i před vypuknutím války na Ukrajině.

Průměrné ceny na celém českém trhu klesají také, ale jen o zmiňované desetníky. V celé ČR se průměrně litr Naturalu 95 prodává za 36,85 koruny, což je o 33 haléřů méně než před týdnem a litr dieselu zlevnil o 29 haléřů na průměrných 35 korun.

Cena Benzinu má dál klesat

Samozřejmě tyto průměrné ceny ovlivňuje lokalita, kde řidiči tankují. Mnohem dráž je u vytížených dálnic, nebo v Praze a hlavně u velkých zahraničních řetězců. Naopak tuzemské benzinky v méně frekventovaných lokalitách prodávají ještě levněji než je průměr.

Celkově jsou ceny benzinu v Česku letos o tři koruny levnější než loni a podstatně levnější než po covidové pandemii, kdy dosahovaly rekordních hodnot. Za poklesem cen je vývoj na burze v Rotterdamu za poslední týdny. Analytici odhadují, že zlevňovat budou paliva do aut i v příštích týdnech.

2 názory na “Nejlevnější síť benzinek razantně zlevnila paliva, ideální čas nabrat plnou nádrž”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *