Pro postřeleného muže v Kladně letěl vrtulník. Ilustrační foto: Wikimedia Commons

Muž v Kladně se v zastavárně omylem střelil do břicha

Dramatická situace se odehrála v pátek odpoledne v zastavárně v Kladně. Jeden ze zákazníků se tam postřelil zbraní. Na místo pro něho letí vrtulník.

Policie a záchranka vyjížděly v pátek po půl čtvrté do zastavárny v ulici Na Stráni v Kladně. Jeden ze zákazníků se tam střelil do břicha. Vše se přitom seběhlo velmi rychle.

Jeden muž tam šel prodat zbraň, která nepodléhá povinnosti držení zbrojního průkazu a hned další zákazník, který se tam zrovna také nacházel, o ní projevil zájem a chtěl si ji koupit,“ vysvětluje mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Jenže zbraň byla nabitá a tento 36letý zákazník při manipulaci s ní na sebe omylem vystřelil. Trefil se do oblasti břicha,“ uvedla mluvčí. Podle všeho nepůjde o fatální zranění, protože jde o zbraň, na kterou není třeba zbrojní průkaz, tedy jde například o perkusní zbraň, nebo flobertku.

Na místo přesto zamířila záchranka a vrtulník. „Posádky jsou zatím na místě, předpokládáme, že muž bude transportován do nemocnice,“ uvedl Marek Helebrant ze středočeské záchranky.