Drogy nalezené v zásilce banánů. Ilustrační foto

Kokain za dvě miliardy našli v zásilce banánů ve skladu řetězce Albert

V distribučním centru nákupního řetězce Albert v Klecanech u Prahy se v zásilce banánů našlo obrovské množství drog. Konkrétně 646 kilogramů kokainu za 2 miliardy!

To musel být nález! S krabicemi s banány se kromě tropického ovoce nacházela i další tropická „dobrota“. Tedy alespoň pro narkomany a distributory drog. V zásilce totiž Národní protidrogová centrála (NPC) odhalila 646 kilogramů kokainu. Takové množství drog by distributoři dokázali prodat za zhruba dvě miliardy korun.

„Zaměstnanci velkoskladu supermarketu Albert v sobotu odpoledne při vykládání palet s biobanány našli podezřelé balíčky a kontaktovali policii. Nalezeny byly kilové balíčky s podezřelým práškem. Test náhodného vzorku prokázal, že se jedná o omamnou látku, přesněji o kokain,“ sdělila webu TN.cz mluvčí NPC Lucie Šmoldasová.

Drogy byly podle zdrojů televize Nova rozdělené v typických krabicích na banány po 15 kilogramech tak, aby si jich pokud možno nikdo nevšiml. Ten, kdo drogy pašoval, je zřejmě nestihl včas vyndat, než doputovaly až do skladu řetězce. Policie prohledala i další sklady Albertu, zda i tam se zásilkou banánů nedoputovala nějaká narkotika. Další nález se ale nepotvrdil.

Není to však poprvé, co se v dodávce banánů našly drogy. Loni v červnu byly objeveny v distribučních centrech Lidlu v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou.