Pátrání po utopeném chlapci na jezeře Matylda u Mostu. Foto: HZS

FOTO: Neštěstí! V jezeru Matylda u Mostu se utopil teprve 14letý chlapec

Neštěstím skončilo pondělní pátrání hasičů a záchranářů po 14letém chlapci v jezeru Matylda u Mostu. Potápěči jej večer našli mrtvého, záchranáři už mu nemohli pomoci.

„Několik jednotek hasičů aktuálně prohledává jezero Matylda u Mostu, pátráme po pohřešované osobě,“ informovali po 19. hodině hasiči HZS Ústeckého kraje. Ti na pomoc povolali také potápěče ze stanice Praha Modřany spolu s policejními potápěči.

Chlapce našli po hodině

Na místě události zasahovaly všechny složky IZS, k jezeru zamířil rovněž vrtulník záchranářů. Všichni se snažili najít nezletilého chlapce, jehož zmizení ohlášeno na tísňovou linku v pondělí před 19. hodinou svědci, kteří viděli, jak se mladík topí.

Bohužel se jej podařilo nalézt až kolem 20. hodiny, tedy hodinu poté. Chlapec byl již mrtvý a resuscitace mu nemohla pomoci. Lékař konstatoval smrt. Na místo proto vyrazil posttraumatický tým, který poskytoval pomoc pozůstalým a dalším lidem, které toto neštěstí zasáhlo.

Případem se zabývá policie. “V souvislosti s touto událostí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,” uvedla mluvčí ústecké policie Ilona Gazdošová. “Vzhledem k počátečnímu stádiu a s ohledem na pozůstalé,  nebudeme poskytovat bližší informace,” dodala mluvčí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *