Fanoušek Sparty hodil dělobuch na Slávisty. Zdroj: Policie ČR

VIDEO: Fanoušek Sparty hodil na Slávisty dělobuchy, zranil přitom dítě!

Kriminálka vyšetřuje další případ spojený s pyrotechnikou na stadionech. Tentokrát hledá fanouška, který vhodil dělobuch do hlediště slávistických fanoušků

V souvislosti s fotbalovým derby Sparta – Slavia, které se hrálo v neděli 24. září na stadionu v pražských Vršovicích, kriminalisté pátrají po totožnosti muže zachyceném na kamerovém záznamu.

Záměrně prohodil ochranou sítí ze sparťanského kotle do hlediště přímo mezi slavistické fanoušky dva dělobuchy, které po dopadu explodovaly a mezi diváky se začal šířit silný dým. V hledišti se okamžitě strhla panika a několik desítek fanoušků, začalo z tribuny utíkat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Po vhození dělobuchu utrpěl čtyřicetiletý muž popáleninu na ruce a jeho syn tržné poranění v obličeji!

V souvislosti s výtržnostmi, které v průběhu fotbalového utkání proběhli, kriminalisté zajistili kamerový záznam, na kterém je podezřelý muž zachycen přímo při vhazování dělobuchů na vedlejší tribunu.

„V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, či jste byli přímo ohroženi vhozeným dělobuchem, nebo máte jiné důležité svědectví k této události, informace prosím neprodleně oznamte na linku 158,“ vyzývá Kropáčková.

Kriminalisté podle ní ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví a obecné ohrožení, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let.