V Dobřanech se propadla dívky do ledové řeky. Zasahují složky IZS. Foto: Hasiči Dobřany

Dívce v Dobřanech utekl pes na řeku, oba se propadli do ledové vody

V boj o život se proměnila obyčejná venkovní zábava dívky se psem v Dobřanech na Plzeňsku. Dívky se totiž i se psem propadla do ledové řeky Radbuzy.

Policisté, záchranáři i hasiči vyjížděli v pátek odpoledne kolem půl třetí do Dobřan na Plzeňsku. Desetiletá dívka si v lokalitě Pobřežní poblíž starého mostu hrála se psem. Ten se jí ale zaběhl na zamrzlou řeku Radbuzu a ona pro něho vyběhla.

Jenže při současné oblevě je tloušťka ledu velmi malá a nemá dostatečnou únosnost, led se tak pod dívkou prolomil a ona spadla do vody. Dětské tělíčko ovšem při tak nízké teplotě dlouho nevydrží. Naštěstí si události všimli svědci, kteří přivolali záchranáře.

Dítě i psa vytáhl místní občan před naším příjezdem. Provedli jsme předlékařskou první pomoc společně s policisty a poté předali dítě letecké zdravotní službě,“ informovali hasiči města Dobřany.

I díky rychlé pomoci svědků, pak policistů hasičů a záchranářů vše dopadlo dobře. Podle mluvčí plzeňské záchranky Marie Svobodové není dívka v ohrožení života, byla ovšem podchlazená.