20231003 224243

Českem se prohnaly bouřky, v Trutnově se zřitil strom na auta!

Přes Česko se v úterý večer přešlo pásmo bouřek. Silný vítr lámal stromy, hasiči měli desítky výjezdů.

Problémy po bouřce hlásí hasiči například z Královehradeckého kraje. “Na krajském operačním a informačním středisku HZS se množí telefonáty s hlášením zejména o popadaných stromech na komunikací. Případy jsou hlavně z Jičínska, Královéhradecka a Trutnovska,” informoval mluvčí HZS Královehradeckého kraje.

Od 20. hodiny vyjížděly jednotky požární ochrany na Královehradecku k asi 70 případům. Jedná se hlavně o technické pomoci při odstraňování stromů ze silnic.

V Trutnově v Úpské ulici museli hasiči odklidit strom, který spadl na zaparkovaná auta. Strom autům rozbil čelní skla a poničil karoserie.

V jednotkách případů byly poškozené plechové střechy. Na několika místech se také lidé museli vypořádat s přerušením dodávek elektřiny.

Vyjždět museli též hasiči na Liberecku. “Vlivem povětrnostních podmínek zasahujeme na území Libereckého kraje u několika událostí, převážně spadlých stromů na komunikaci. Mezi Desnou a Kořenovem hasiči odstranili strom pomocí motorových řetězových pil,” uvedli hasiči z HZS Libereckého kraje.

Potíže byly též na železnici, podle Správy železnic například v Úseku Nemanice II – Hluboká nad Vltavou. V úseku Špičák – Železná Ruda-Alžbětín zastavil provoz pád stromu do prostoru dráhy.