V hamburgeru kukuřice z plechovky? Pohlreich v Ano, šéfe! míří do FlammBeef v Ostrově nad Ohří

V Ostrově nad Ohří najdete restauraci FlammBeef, kde podle informací tamního šéfa dělají skvělé burgery. Je to ale pravda? Zdeněk Pohlreich a jeho pořad Ano, šéfe! v dalším dílu zjistí, že to není tak úplně pravda.

Šéf by si tedy na tomto místě restauraci otevíral nerad: „Tady lidi spočítáš na prstech jedné ruky.“ Kdo podnik provozuje? Miroslav Malina a jeho společníci. „Asi před rokem jsme s kolegou otevřeli bistro, kde chystají flammkuchen, burgery, ale nechodí nám sem lidi. Zdeňka vidím jako zachránce z Hvězdných válek, tak snad poradí,“ doufá Malina.

Jaké bude setkání s týmem restaurace? Během kuřácké pauzy šéf podotkne: „Tomuhle se teď v Čechách říká práce?“ Nabídku mají v podniku na tabulích, co si Zdeněk vybere? A proč se bude divit množství pokrmů v nabídce? „Já se jen zeptám – ti lidé, co sedí venku, ti sem patří? Jo aha, vy jste společníci. A zrovna vy působíte zodpovědně.“

Jak připraví tahle parta objednané pokrmy? Hodnocení šéfa je nemilosrdné: „Hranolky jsou studené, cibulové kruhy nejsou domácí, alsaská specialita se správně dělá úplně jinak. Tohle s tím původním jídlem nemá nic společného. Základ asi bude kupovaný. Steak jsem dostal, aniž by se mě někdo zeptal, jak ho chci upravit. A proč mám k hamburgeru kukuřici v konzervě? Houska burgeru je upražená, burger s krevetami – to jsem asi odvážná školačka.“

Dojde na promluvu do kuchařské duše. Zdeněk jídlo vrátí s komentářem: „Pojďme si to vzít popořadě. Burgry jsou hrozné, houska suchá, potřebovala by lepší péči. A jestli ji máte z pekařství, neříkejte mi jeho název. Odehrává se tu něco, čemu se říká líné vaření. Malinko na to přisíráte. Pokud tedy na to úplně neserete.“

VIDEO: Ano, šéfe! v Ostrově nad Ohří.
play-sharp-fill

VIDEO: Ano, šéfe! v Ostrově nad Ohří.

Pohlreich: Za všechno může lenost

Co se stalo, jaké důvody jsou toho, že se restauraci nedaří, kdy padl původní záměr? Majitelé to Zdeňkovi vysvětlí. Zdeněk má jasno: „Je to hrozná škoda, bistro je hezké, jídlo neodpovídá tomu, co vidíš kolem, a za všechno může lenost.“

Šéf si pozve provozovatele i kuchaře před provozovnu. Ti se bojí, co jim asi Zdeněk chce říci? „Za sebe vám můžu slíbit, že aby to mohlo být lepší, bude to nejdřív pořádnej Saigon. Není to nic osobního, ale musíme to udělat.“

Jak dopadne zátěžový test? Tým si myslí, že zátěžový test zvládnou. Opravdu? Na pomoc si raději přizvou bývalou manželku jednoho ze společníků. Pomůže to? „Zařídili jsme vám, že budete mít plnou hospodu i zahrádku, tak šup do práce,“ varuje Pohlreich.

Co si šéf s týmem z restaurace po testu řekne: „Jednoznačně nejste, v této sestavě, schopni vydávat a dělat víc jídel. Menu je komplikovaný. Jsi hrdina, že jsi neutekl, ale asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní. Ke škodě podniku. Navíc tu máte možnost rozšíření, udělejte ten byznys tak, ať je to větší zábava.“

V dalším dnu bude Zdeněk předávat své rady. Co kuchaře naučí a jak bude hostům chutnat? Pokud vůbec? Má tenhle podnik šanci na přežití?

Marek Novotný
Marek Novotný
Marek Novotný, vedoucí editor ČRzprávy.cz V médiích pracuje přes 10 let, věnuje se hlavně celebritám, dění v médiích a ve společnosti. Kontakt na autora: marek.novotny@crzpravy.cz

ČTĚTE TAKÉ

Napsat komentář

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

NENECHTE SI UJÍT

Nejčtenější tento týden