Nový díl Ano, šéfe! rozčílil diváky. Ukrajinka Olena vede Starosuchdolskou restauraci svérázně

Lenost, prosazování vlastní pravdy a jen pouhá snaha o reklamu. Tak vnímají diváci přístup provozovatelky Starosuchdolské restaurace v Praze Oleny, která se dnes večer objeví na TV Prima v pořadu Ano, šéfe!

Nový díl už je k vidění na platformě Prima + a část diváků už dokázal zvednout ze židle. Rozčílil je hlavně přístup provozovatelky Starosuchdolské restaurace v Praze paní Oleny. Mnozí kritizovali už to, že paní Olena ani nejí jídla, které se v její restauraci vaří. „Chytrá jak rádio Jerevan… když to nejí, jak říká, tak jak může to jídlo posoudit?“ kritizoval například divák Milda Jedlička na profilu pořadu, kde už jsou stovky kritických komentářů.

Mnozí diváci upozornili, že už v roce 2022 v podniku našla kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce mrtvé hlodavce a trus hlodavců i další hygienické nedostatky tak vážné, že hospodu do řádného úklidu nechala dočasně zavřít. To ale ještě paní Olena tuto hospodu neměla.

Byla to jízda…

Ani aktuální návštěva Zdeňka Pohlreicha, kterého si Olena pozvala, ale rozhodně neproběhla idylicky. Olena šéfkuchaře neposlouchala, prosazovala svou pravdu, do podniku místo ráno dorazila klidně až v půl dvanácté, přestože se měl konat zátěžový test a Pohlreicha pořádně rozčilovala.

101. díl Ano, šéfe! tak bude plný emocí, ale jízda to bude stále velká. Pojďme na to. Olena z Ukrajiny přišla před pětadvaceti lety, před pěti měsíci přebrala restauraci, jak ona tvrdí, klasickou hospodu. „Jídlo máme dobré, není ani drahé, chválí nás.“

VIDEO: Olena přistupovala k Pohlreichovi dost svérázně. Zdroj: TV Prima
play-sharp-fill

VIDEO: Olena přistupovala k Pohlreichovi dost svérázně. Zdroj: TV Prima

Chodí ale jen málo lidí. Což vnímá i Zdeněk: „Tady je klid… Pokud si chcete otevřít hospodu, aby vám tam nikdo nechodil, bude toto ideální místo. Navíc vstup do hospody po schodech do prvního patra? To je ta nejhorší věc.“

Kuchařka utekla před Pohlreichem

Jak proběhne zkouška týmu? Ten nebude tak úplný, protože Oleně odešla kuchařka pouhý den před příchodem Zdeňka. Kým ji nahradí? A co na to bude říkat odborník?

„Dává se zelí do kysela? To má přece být chlebová polévka…“ podotýká šéf. A pokračuje: „Tady je další nešvar. Když nevíš, co s tím, posypej to sýrem. Na to, že to má být pikantní, to ale ani trochu pikantní není. A ani jalapeňos nejsou výrazné. Tady vaří kuchařka jak po covidu.“

Olena se ptá, jestli šéfovi chutná. „Ne, vůbec nic. A kdybyste nade mnou nestála, bylo by to lepší. Na mě kouká, jak kdybych měl dvě hlavy… A to jídlo chutná jak obnošená pošťácká brašna. To nechceš.“

To je ta největší pí***, zuří šéf

Olena si s šéfem moc nerozumí. Při hodnocení se Maruška, jedna z kuchařek, snaží naslouchat, Olena ji ale nepustí ke slovu. Olena vysvětluje, že Oksana, původní kuchařka, dostala ze Zdeňka strach a odjela na Ukrajinu. Dala výpověď kvůli natáčení.

VIDEO: Zdeněk Pohlreich ve Starosuchdolské restauraci. Zdroj: TV Prima
play-sharp-fill

VIDEO: Zdeněk Pohlreich ve Starosuchdolské restauraci. Zdroj: TV Prima

Jak šéf zhodnotí, jídlo je pod psa, ale lidi si to prý chválí. „To je ta největší pí@@@na, kterou ti hospodský může říci. Lidem tu chutná, ale raději sem nechodí.“

Jak proběhne zátěžový test a jak ho zhodnotí šéf? Vezme si na paškál především Olenu. Nakonec ji rozbrečí. „Já vás upozorňuju, že jestli se nebudete ovládat a poslouchat, co vám říkám, zblázníte se z toho. Naučte se víc poslouchat než mluvit, Oleno.“

„Všechny se snažíme, a je to k ničemu,“ zhodnotila právě končící den Olena.

Na hvězdičku to nebylo

Návrat do Starosuchdolské restaurace proběhne… Velmi zajímavě. Co se během něj stalo?

Zdeněk ho popisuje takto. „Když jsme odjížděli, vypadalo to celkem slibně. Tak se jdeme podívat, jak je to dnes. Zelníky, pirohy, topí se v krbu… Uvidíme.“

Zjištěním dne je, že Oksana se zase vrátila. Inovace na jídelním lístku se nekonala. Maruška, kterou Zdeněk trénoval, je nemocná.

Pohlreich všechny znicí, pláče Olena

Ochutnávka se docela vydaří. Na druhou stranu, jak u kterého jídla. „Co chybí těstovinám na soli, je ve vepřovém. Je to ochucené fakt chlapsky. Kuřecí rizoto není vábné na pohled ani na chuť. Steak je neukrojitelnej, neukousnutelnej, je to tvrdý jak broky. Nevím, co by se muselo stát, abych se sem na takové jídlo vrátil.“

Zdeněk nakonec hvězdičku neudělí. „Není možné servírovat nevyladěné, nedochucené jídlo. Nevzdávejte to, je ale potřeba na tom důkladně zamakat.“

„Všechny jsme zklamaly,“ pláče Olena. „Pan Pohlreich si jen tak přijde a všechny zničí.“

Olena skončila

Restauraci Starosuchdolská už ze zdravotních důvodů neprovozuje. „Musela jsem gastro upozadit, lékař mi dokonce vysvětlil, že bych mohla skončit na vozíku. Tak to pak byla jasná volba,“ řekla Olena po natáčení.

Myslí si, že pokud má majitel stálý tým v restauraci, má návštěva Zdeňka Pohlreicha smysl. Jinak ne.

„Mně odešla kuchařka den před natáčením, což nebyla ideální situace. Přesto mi šéf pomohl s meníčkem, brala jsem to jako školení pro kuchaře a personál. A to svůj účel splnilo. Můžu říci, že během natáčení jsme prožili polovinu života. A to natáčení trvalo jen čtyři dny,“ vzpomíná na natáčení paní Olena.

„Přesto chci znovu zdůraznit, že v gastru jsem neskončila z důvodu Zdeňkovy návštěvy, ale zkrátka proto, že jsem v situaci, kdy to jinak nešlo,“ dodala Olena.

Marek Novotný
Marek Novotný
Marek Novotný, vedoucí editor ČRzprávy.cz V médiích pracuje přes 10 let, věnuje se hlavně celebritám, dění v médiích a ve společnosti. Kontakt na autora: marek.novotny@crzpravy.cz

ČTĚTE TAKÉ

Napsat komentář

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

NENECHTE SI UJÍT

Nejčtenější tento týden