Jedna z hvězd festivalu Přemek Forejt. Zdroj: TV Nova

V Praze začal festival Souboj na talíři LIVE, Forejt hledal recept na Google

Radek Kašpárek, Jan Punčochář, Přemek Forejt a mnoho dalších známých šéfkuchařů zápolilo na akci Souboj na talíři Live v O2 Universum.

Tisíce lidí zamířily v sobotu na kuchařskou show Souboj na talíři Live do O2 Universum. Program bude pokračovat celý víkend, tedy i v neděli. Návštěvníci mohou ochutnat jídla z nejlepších českých restaurací a vidět v akci kuchařské hvězdy.

Nechybí hvězdní porotci ze soutěže MasterChef Česko a také aktéři road kuchařské show na TV Nova Souboj na talíři Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Kromě toho, že jsou slavní z televize, tak mají i své restaurace. Jan Punčochář pražský podnik U Matěje, Přemek Forejt má restauraci Entree v Olomouci a Radek Kašpárek kromě podniku Field otevřel nedávno restauraci 420 na Staroměstském náměstí.

Souboj na talíři: Nejlepší šéfkuchaři

Potkat ale můžete i šéfkuchaře jako Marek Fichtner z Červeného Jelena, Miroslava Grusze z MG restaurant v Mladé Boleslavi, Tomáše Černého z Dejvické 34 či Ondřeje Korába, který je šéfkuchařem Grand hotelu Pupp v Karlových Varech, Pavla Sapíka z restaurace U Sapíků a mnoho dalších kuchařských hvězd. Nechyběl ani tvůrce známé gastromapy a herec Lukáš Hejlík.

V rámci show si diváci mohou naživo užít vaření, při kterém se vždy proti sobě utkají dvě kuchařské hvězdy. Lze se tak přiučit dovednostem nejlepších šéfkuchařů a ještě se pobavit. V programu se například utkal Přemek Forejt s Pavlem Sapíkem.

Recept hledal na Google

„Dostal jsem za úkol Har Gow knedlíčky, které ale běžně nevařím. Ve chvíli, kdy jsme dostali zadání, tak jsem šel na Google a hledal jsem si, jak se to dělá. A dobře to dopadlo,“ hodnotil se smíchem Přemek Forejt pro TV Nova. Ten zároveň ocenil, že se po delší době mohl vidět s kolegy Radkem Kašpárkem a Janem Punčochářem, s nimiž už loni na jaře točil na podzim odvysílanou řadu MasterChef Česko.

Jan Punčochář prozradil, že kuchaři v soubojích dopředu neznají zadání. „Těším se, jak si zavařím před lidmi, ale zatím nevím co,“ řekl na začátku show. Připomněl, že na festivalu nejsou jen souboje hvězdných kuchařů, ale také ukázky práce nejlepších tuzemský restaurací.

Diváci tak mohou na místě vytvořené a dokončené pokrmy rovnou ochutnávat. „Chtěl bych tady ochutnat úplně všechno, je to ukázka chutí prakticky z celého světa,” pochvaloval si Jan Punčochář, který na show kromě vaření rozdával autogramy do své nové kuchařky.

Foto: Filip Březina ze seriálu Smysl pro tumor ukázal zákulisí natáčení

Ukázky jídel do O2 Univerzum přivezly známé restaurace Eska, Sasazu, Dejvická 34, Sia restaurant, Lipno MOLO, Červený jelen, MG Reastaurant a mnoho dalších. Návštěvníci dostanou při zakoupení vstupenky automaticky konzumaci jídel na festivalu v hodnotě 300 Kč. Festival bude pokračovat ještě v neděli.

2 názory na “V Praze začal festival Souboj na talíři LIVE, Forejt hledal recept na Google”

  1. Musím s tím naprosto souhlasit, jestli se alespoň 1 věc povedla, tak ta, že se dalo během akce odejít a už se tam nevrátit.

  2. Dobrý den,

    organizace uvedené akce byla opravdu katastrofa. Všude fronty, už na začátku šílená fronta na dobití kreditu ze vstupenky-v dnešní době už to mohlo být snad nějakou jinou formou nabito do aplikace?, následovalo nedostatečné množství v šatně – přitom museli předpokládat – že je zimní období a návštěvníci přijdou v zimních bundách, dále velký nedostatek pultíků na jídlo atd. návštěvníci museli při jídle sedět na schodech…. a po nich se pak skoro nedalo chodit -Nevím, ale myslím si, že k prezentovanému jídlu patří i i určitá úroveň stolování…. Když to shrnu – tak jsme na dobití úvodního kreditu čekali 45 min., šatna už obsazená, tak jsme v jedné ruce nosili zimní bundy – na první ochutnávku jsme si vystáli frontu 25 min. a to jsme si vybrali nejkratší frontu – a ted kde to sníme, našli jsme za rohem prvního stánku plechovou krabici na hasicí přístroj – hurá, máme kam odložit tácek s jídlem, tak jsme si navlíkli zimní bundy a s chutí se pustili do jídla – na druhou ochutnávku 35 minut, pak odpočinek v hledišti a rozhodnutí už nemáme chuť vůbec na nic. Takže po dvou hodinách jsme to vzdali a znechuceně odešli… Lístky jsme dostali jako dárek, jeli jsme na to až ze Šumavy, hrozně jsme se těšili…. ale fakt se to nedalo, rádi jsme si pak zašli na večeři do čínské restaurace a vychutnali si jak jídlo tak i klid a stolování.

Diskuse uzavřena.