Nehoda kamionu s vepři u Záhornice u Opočna. Foto: HZS

FOTO: U Opočna se večer převrátil kamion s prasaty, hasiči jim museli postavit ohradu

Kamion převážející vepře se převrátil ve čtvrtek večer u Záhornice poblíž Opočna na Rychnovsku. U nehody zasahovali několik hodin hasiči, kteří se snažili zachránit všechna zvířata.

Nepříjemná nehoda se stala na silnici 3203 u Záhornice u Opočna na Rychnovsku, kde havaroval nákladní vůz s přívěsem. Ten převážel živé vepře. O to náročnější byl následný zásah hasičů, bylo totiž potřeba vystresovaná zvířata přeložit.

Přívěs podepřeli traktorem

Vůz naložený prasaty se převrátil vpravo mimo silnici zřejmě poté co najel příliš ke krajnici, která se s ním utrhla. Vůz měl ještě přívěs, rovněž naložený vepři, jenž zůstal nebezpečně nakloněný, místní zemědělci jej proto podepřeli vlastním traktorem, aby se také nepřevrátil.

Než dorazila náhradní doprava, museli hasiči všechny čuníky dostat z kamionu, kvůli tomu jim postavili provizorní ohradu přímo na poli, kam se kamion převrátil. Z ohrady pak budou zvířata vyvedena do náhradního vozu k další přepravě.

„Následně bude probíhat vyproštění havarovaného vozidla,“ sdělili hasiči z HZS Královehradeckého kraje kolem čtvrteční 20. hodiny. Kamion leží mimo silnici, přesto může vyprošťování mírně omezit provoz. „Na místě zasahuje a spolupracuje šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů,“ dodali hasiči.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *