Radek Kašpárek v nové show Hell's Kitchen. Foto: TV Nova

Na TV Nova startuje show Hell’s Kitchen Peklo v kuchyni. Kdy bude v televizi a kdo soutěží?

TV Nova startuje novou kuchařskou show Hell’s Kitchen – Peklo v kuchyni, ve které bude šéfkuchař Radek Kašpárek pod svým drsným velením hledat nového šéfkuchaře.

Hell’s Kitchen je světově oblíbený formát, který na obrazovkách ve světě běží už roky, v tuzemsku zatím televize pouze přebíraly natočené zahraniční originály, obvykle formát slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho. Teď však TV Nova natočila vlastní s českým šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, s českými soutěžícími a v české restauraci.

Nová soutěž spočívá v tom, že dva týmy profesionálních kuchařů v každém díle pod vedením Radka Kašpárka připraví a uvaří večerní menu pro hosty restaurace. Ti pak obvykle rozhodují, které jídlo a od kterého týmu jim chutnalo více. V každém díle tak jeden tým prohraje a musí ze svých řad vyloučit jednoho soutěžícího.

V dalších dílech se pak týmy sloučí a již bude bojovat každý kuchař sám za sebe, aby dokázal vyhrát nejen lákavou sumu 2,5 milionu korun, ale také post šéfkuchaře v jedné z restaurací Radka Kašpárka. A to je životní praxe, jaká se neodmítá.

Radek Kašpárek: Budou to jatka!

Vyhrát bude chtít každý, jenže na soutěžící čeká skutečné peklo v kuchyni. Všichni se totiž na několik týdnů museli vzdát svého života, ubytovat se v hotelu odříznutí od světa a ponořit se jen do televizního vaření. A pokud jídlo zkazí, čeká je drsná smršť nadávek a kritiky tvrdého šéfa Radka Kašpárka, který dobře ví, jak těžké je vydřít si ocenění Michelinská hvězda a neodpouští žádnou chybu.

„Tohle jsou „jatka“, je to opravdu náročné. Ale já jsem za tu soutěž rád, protože diváci budou mít možnost vidět, jak to opravdu v profesionálních kuchyních vypadá. Kuchařina není pro slabší povahy,“ říká Radek Kašpárek.

Kromě toho budou na povrch vyplouvat lidské osudy soutěžících a zapojí se též intriky a řevnivost mezi spoluhráči, kteří musí nemilosrdně porazit jeden druhého.

Kdy bude Hell’s Kitchen v televizi?

Nová show Hell’s Kitchen startuje už ve středu 28. srpna 2024 na TV Nova. Vysílat se bude jednou týdně vždy ve středu a televize Nova se tentokrát poučila a nebude díly dávat o týden dříve na Voyo, protože pak diváci v televizi nemají žádné překvapení.

Na platformě Voyo bude Peklo v kuchyni ve stejný den. Dá se však očekávat, že tam bude o něco dříve než v televizi a hlavně bez otravných reklam.

Kdo jsou soutěžící Hell’s Kitchen?

O vítězství se utká 16 kuchařů. První z nich už byli prozrazení, do Pekelné kuchyně se mimo jiné vydají tito kuchaři:

Daniel Bureš
27letý kuchař Daniel Bureš pochází z Benátek nad Jizerou, ale momentálně pracuje v Praze. Díky tomu, že se účastní zápasů MMA, působí na první pohled jako velký drsňák, ale nenechte se zmýlit. Dokáže být citlivý a prožívat věci velmi intenzivně.

Hibi Ramadanová
30letá Hibi je původem ze Sýrie, ale narodila se a celý život bydlí v Plzni, kde provozuje bistro. I když studovala mezinárodní vztahy a nějaký čas byla taky fotbalovou brankářkou, vždy ji to nejvíc táhlo k vaření. Do soutěže se přihlásila aby se zdokonalila ve vaření.

Daniela Bystrická
25letá Daniela Bystrická je kuchařkou v restauraci Entrée u Přemka Forejta v Olomouci. V osmnácti se přestěhovala do Milána, kde pracovala jako modelka. Potom zjistila, že víc miluje jídlo a jeho přípravu. Ráda chodí do luxusních restaurací po celém světě ve městech.

Izabela Huczalová
28letá Izabela Huczalová pochází z Českého Těšína. Provozuje kavárnu, ale její velkou vášní je také zpěv. Ke gastronomii měla odjakživa blízko, protože její rodiče měli rodinnou restauraci. I když může působit naivně, je tahle extrovertní rockerka odhodlána všem ukázat, že dokáže uspět v profesionálním kulinářském světě.

Ema Kremsky
26letá Ema Kremsky je pracuje jako junior sous chef v O2 areně, ale původem je z Bratislavy. Jestli něco vyloženě miluje, tak je to stres kuchyně. I když se stává, že jí při tom občas věci vypadávají z ruky. Už si ani nevzpomene na to, že chtěla být bluesovou zpěvačkou.

Pavel Švěstka
30letý Pavel Švestka je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Pochází z Ústí nad Orlicí. Není zvyklý držet se zpátky, protože je rád středem pozornosti. Někdy se může zdát trochu roztržitý, ale nemá to vliv na jeho kuchařské schopnosti.

Miroslav Voňka
33letý Miroslav Voňka je šéfkuchař a majitel restaurace To je Bistro v Hradci Králové. Rád na sebe upozorňuje svým extravagantním chováním i vzhledem. Škola ho příliš nebavila, ale vždy si dokázal jít za svými sny.

Sierra Holanová
29letá Sierra Holanová se narodila v San Franciscu, ale během dětství se s rodiči přestěhovala do Česka. Jako cizinka to neměla vůbec jednoduché, ale tahle zkušenost ji velmi posílila. Kdyby se jí podařilo vyhrát, tak by ji to posunulo o kousek dál v jejím snu stát se šéfkuchařkou michelinské restaurace.

Růžena Smolenová (Rosie)
29letá Růžena Smolenová (Rosie) je kreativní šéfkuchařkou v pražírně kávy Doubleshot. Z Litomyšle odjela fotit do Anglie, ale nakonec ji víc zlákalo vaření. Chtěla by mít vlastní bistro nebo být šéfkuchařkou, která cestuje po světě a objevuje nové chutě. Na měsíc ji vyřadil ze života šamanský rituál, který jí ale nezabrání v tom jít si za vítězstvím v Hell’s Kitchen.

Sebevražda Karla Heřmánka: Česká televize mění program, nasadí i Smrt krásných srnců

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *