Poslance Pirátské strany Olga Richterová a Jakub Michálek na tiskové konferenci. Zdroj: PSČR

Vypadá to jako hrob! Pirátský poslanec si ulevil před mikrofonem

Když si politici pustí ústa na špacír a neuvědomí si, že stojí blízko zapnutých mikrofonů, dozvídá se veřejnost často zajímavé zákulisní informace. Dnes si mikrofony neohlídala dvojice pirátských poslanců Olga Richerová a Jakub Michálek.

Naštěstí „nepráskli“ nic na své kolegy, ani nevyzradili utajovanou informaci. Poslanec Michálek ale podrobil ostré kritice práci týmu, který pro Pirátskou stranu připravuje vizuální reklamu, hlavně tedy stojanové bannery.

Když Michálek s Richterovou přicházeli k pultíku před novináře v Poslanecké sněmovně, si Michálek ještě před tím, než začala tisková konference, všiml reklamních bannerů Pirátů.

„Jé, my tady máme zase tyhle velký, černý,“ kritizoval bannery hned při příchodu poslanec. „Nelíbí?“ reagovala otázkou Olga Richtrová. Michálek ani vteřinu nezaváhal: „Ne! Já je nesnáším, mně připadá, že to je jako hrob, pohřeb nějaký.“

Pššt! Okřikla poslance pirátská kolegyně

To už se jej pirátská kolegyně pokusila zastavit. „Pššt, je to už slyšet!“ okřikla jej. Ale Michálek na záznamu, který zachytily kamery v Poslanecké sněmovně, pokračoval v prazvláštní kritice dál.

„Velká černá se žlutýma skvrnkama, to je mlok skvrnitý, tím symbolizuje svoji nebezpečnost,“ vykládal dál v reakci na podobu bannerů Michálek Richterové, která očividně nechápala, proč dostává školení z přírodopisu.

VIDEO: Povedený začátek tiskové konference poslanců Pirátské strany. Nezapomeňte si zapnout zvuk. Zdroj: PSČR

Nutno však dodat, že proti jiným výlevům politiků před zapnutými mikrofony je dnešní pirátská epizoda jen slabým odvarem.

Třeba ministryně financí Alena Schillerová z hnutí ANO v roce 2020 svlažila tehdejšího vicepremiéra Jana Hamáčka, když ČSSD nehlasovalo podle jejích představ: „Příště se na vás vy***eme,“ naložila Schillerová Janu Hamáčkovi.

V roce 2013 zase mikrofony zachytily premiéra někdejší úřednické vlády Jiřího Rusnoka. Premiér reagoval na nutnost vycestovat na pohřeb jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely: „Ty vo*e, zemřel Mandela! Já se úplně třepu, abych tam nemusel jet,“ řekl Rusnok.

Vzbudil tím rozruch nejen u nás. Jeho faux pas si všimli i ve světě, včetně USA, mnohá média to označila za ostudu.