Požár rodinného domu v Dobřichovicích u Prahy. Foto: THP

FOTO, VIDEO: V Dobřichovicích hořel rodinný dům, obyvatelku odvezla záchranka

Velký požár rodinného domu se rozhořel ve čtvrtek večer v Dobřichovicích na Praze-západ. Požár zasáhl druhé a třetí nadzemní podlaží a střechu, obyvatelku domu odvezla záchranka.

Dým stoupající z rodinného domu v Dobřichovicích byl vidět už z dálky. Plameny zachvátily horní část domu včetně střechy. „Celý zásah probíhal v dýchací technice, a protože rozebírání konstrukcí bylo velmi náročné, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Požár v Dobřichovicích: Škoda je 6 milionů

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rakovníka, Řevnic, Berouna a Kladna společně s dobrovolnými jednotkami obcí Černošice-Mokropsy, Dobřichovice, Hlásná Třebáň, Jíloviště, Klínec, Lety a Řevnice. Předběžná škoda byla stanovena na 6 milionů korun, příčina je v šetření.

Po desáté hodině večer byla nahlášena lokalizace a jednotky se postupně vrátily na své základny. Stupeň poplachu byl snížen na první. „Na místě do rána zůstává jednotka dobrovolných hasičů obce Lety na dohlídku místa požáru,“ dodal mluvčí středočeských hasičů.

Při požáru museli záchranáři ošetřit obyvatelku domu. “V péči jsme měli starší ženu, která se pravděpodobně nadýchala zplodin hoření,” sdělili záchranáři z Trans Hospital Plus.

VIDEO: Požár rodinného domu v Dobřichovicích u Prahy. Video: THP

VIDEO: Obří noční požár! Ve Stochově shořela stodola, hasiči chránili okolní domy

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *